❤ Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif ❤

January 02, 2016

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Sabtu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

 Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif
Gambar ukuran passport

Masuk tahun 1 Cikgu minta 3 keping gambar ukuran passport.Ok Umi dah siapkan.Bukan tiga tapi 8 keping..3 untuk bagi kat Cikgu yang lebih macam selalu laa..masuk album..Esok boleh bagi kat Cikgu.Kacak pulak anak i hehehe..Ermm perasan plak Umi Akif ni..kikikiki..

Baju,seluar,kasut,stokin,seluar sukan dan kotak pensil baru..

Ni haa dah siap semua dah..Tak sempat nak snap gambar baju yang dah di iron..Busy benor arini..Kita letak gambar baju seluar yang masih berbalut plastik jer laaa..

Beg Adidas yang sama..

Beg sekolah guna yang lama..Masih elok dan kemas takde cacat cela pon lagi..Kakak Insyirah dan Abang Iman punya dah dua tahun guna..Tahun ni tahun ketiga kekal dengan beg sekolah yang sama..Akif pubya dah setahun guna..Tahun 2016 masuk tahin kedua..Harapnya bertahan la macam kakak dan abang dia..

Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif
Pensil warna Luna..

Pensil warna..Perghh tahun ni dah naik harga pensil warna Luna..Satu Rm15.90..Tiga set untuk tiga orang anak dah RM47.70... 

Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif
Kotak pensil & Pensil warna Luna

Kotak pensil baru...Kakak Insyirah warna purple..Abang Iman warna biru..Akif kawan baik Umi..dia pilih hijau..Majoriti barang barang sekolah Akif untuk tahun 2016 berwarna hijau..

Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif
Pensil 2B

Sejak anak anak sekolah memang tak pernah beli pensil jenama lain..Setia dan akan terus setia dengan pensil 2B Staedtler.Pensil kesukaan Umi dan juga abah..Borong banyak banyak la senang buat stok kat rumah..

Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif
Alat tulis

Tara..Dah siap tag nama kat semua kelengkapan sekolah Akif..Alhamdulilah selesai sudah urusan kelengkapan sekolah anak anak bagi tahun 2016..Sekarang masa untuk tido awal..Esok nak hantar anak anak ke sekolah..

Huaaaa mood sedih ni..Akif ke sekolah dengan tangan berbalut huahuahua..Meh tengok tangan dia meh...Ni gambar masa sesi untuk ambil gambar ukuran passport..Nah Lya tempek kat sini..

Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif
Suka benor senyum lagu ni..Geram aihhh..

Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif
Tanak senyum nampak gigi..Nampak lesung pipit plak laaa..

Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif
Lagi lagi lagi..SENYUMMMM...

Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif
Senyum biasa biasa udah lerr nak oii..cam gini pon comel apa !!

Persiapan Sekolah 2016 Untuk Insyirah,Iman & Akif
Alahaii..dah muncung lagu tu plak dah..

Gambar sebelum potong rambut..Oleh kerana nak masuk tahun 1 makanya rambut kenalaaa potong..Esok Akif tunjuk rambut baru eaaa..Arini tengok rambut lama dulu..Ok dah tamat dah citer untuk arini..Sambung celoteh di lain hari..

Anda Juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 sang pencerita

  1. detail Lya siapkan anak-anak.. wah akif dah darjah satu,mesti ramai peminat nanti ni hihi..selamat kembali ke sekolah buat semua anak-anak :)

    ReplyDelete
  2. Asalam akif dah mulai ke sekolah tahun 1 ya..huuu! akif makin hensem ya..jadi ketua darjah pula ya dek...haduii! suka tul tengok akif ni tau

    ReplyDelete
  3. mak akif dah tak jenoh=k blog uncle hahaha..minta maaf gurau ja ya

    ReplyDelete
  4. Selamat ke sekolah Iman, Insyirah & Akif. Belajar rajin2 :D

    ReplyDelete
  5. Memang sibuk sangat bila bukak sekolah ni, pening pun ada hehe

    ReplyDelete
  6. Slmt kembali ke sklh buat ank2 kak lya...ari ni da start sklh kn kat cna

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Terima Kasih Juga Kerana Sudi Tinggalkan Komen !!!!