❤ UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen ❤

November 23, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Isnin Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

FORMAT UPSR 2016


 UPSR 2016 Format Baru Dan Instrumen/Soalan Contoh Peperiksaan


Format Baru UPSR 2016 terdiri daripada ujian bertulis bagi mata pelajaran Bahasa Melayu,Bahasa Inggeris,Sains,Matematik,Bahasa Cina dan Bahasa Tamil antara lain adalah bertujuan untuk mentaksir pencapaian akademik murid seluruh negara dengan mematuhi standard yang ditetapkan.Format peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah UPSR akan ditambah baik dan yang akan digunakan masih lagi ujian bertulis 100 peratus seperti tahun tahun sebelum ini dan lebih mengutamakan calon menerapkan unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT).

Minggu lepas Lya ada muat turun format dan contoh soalan/instrumen UPSR 2016 untuk anak Lya,Insyirah.Alang alang dah di muat turun Lya buat satu entri dan selitkan sekali format dan contoh soalan/instrumen untuk entri ''UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen''.Semoga bermanfaat untuk anda semua.

Format Baru UPSR 2016 Mata Pelajaran Bahasa
( Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Bahasa Cina Dan Bahasa Tamil )


Format Dan Contoh Soalan/Instrumen UPSR 2016

 Format Baru UPSR 2016 Mata Pelajaran Matematik 

Format Dan Contoh Soalan/Instrumen UPSR 2016

Format Baru UPSR 2016 Mata Pelajaran Sains 


Format Dan Contoh Soalan/Instrumen UPSR 2016

INSTRUMEN CONTOH Format Baru UPSR 2016


Soalan/Instrumen Contoh UPSR BAHASA MELAYU  PEMAHAMAN Bahagian A


Format Dan Contoh Soalan/Instrumen UPSR 2016

Format Dan Contoh Soalan/Instrumen UPSR 2016

Format Dan Contoh Soalan/Instrumen UPSR 2016

Format Dan Contoh Soalan/Instrumen UPSR 2016


Format Dan Contoh Soalan/Instrumen UPSR 2016

Format Dan Contoh Soalan/Instrumen UPSR 2016

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen


Soalan/Instrumen Contoh BAHASA MELAYU PEMAHAMAN Bahagian B


UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

Soalan /Instrumen Contoh BAHASA MELAYU PENULISAN


UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen









Soalan/Instrumen BAHASA INGGERIS PEMAHAMAN Bahagian A




UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen






Soalan/Instrumen Contoh BAHASA INGGERIS PEMAHAMAN Bahagian B







UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen





Soalan/Instrumen Contoh UPSR BAHASA INGGERIS PENULISAN 


UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen

UPSR 2016 Format Dan Contoh Soalan/Instrumen










Soalan/Instrumen Contoh UPSR MATEMATIK Kertas 1





























Soalan/Instrumen Contoh UPSR MATEMATIK Kertas 2

















Soalan/Instrumen Contoh UPSR SAINS KERTAS 1






























Soalan/Instrumen Contoh UPSR SAINS Kertas 2















Untuk format dan contoh instrumen matapelajaran lain seperti Bahasa Tamil dan juga Bahasa Cina anda boleh muat turun di laman sesawang Lembaga Peperiksaan yang boleh dicapai melalui pautan ini www.lp.edu.my . Lya hanya muat turun untuk Bahasa Inggeris,Bahasa Melayu,Matematik dan Sains sahaja.Harap maklum..Terima Kasih sudi singgah dan sudi baca entri ini..


Artikel Menarik yang Lain

14 sang pencerita

  1. Bagus perkongsian ini..sama la ngan anak Akak Dania tahun depan dh UPSR

    ReplyDelete
  2. makin tinggi cabarannya...harap ibubapa tetang dalam hadapi perubahan ini.. 6 A kena kuasai

    ReplyDelete
  3. semakin mencabar.....Sal tag Lya tau:

    http://www.kisahpondokkecil.com/2015/11/giveaway-mommy-bloggers-network-by-hehs.html

    ReplyDelete
  4. Tahniah buat adik-adik yang berjaya, yang gagal tu teruskan usaha anda..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. no.1 adalah D..saya ciku sy tau lah

      Delete
    2. hello anonymous saya rasa awak bukan cikgu kerana soalan nombor satu ialah c betul kata fendi dia lagi betul dari awak takkanlah kalian mestilah kami kerana kembar tu ckp kepada rakan mereka

      Delete
  6. makin mencabar kan... InsyaAllah semoga melahirkan lebih ramai generasi berkualiti... :)

    p/s : anak kita tahun depan darjah 5.. cikgu nya kata exam pun akan ikut format UPSR.. nak bagi dia biasa mulai darjah 5 lagi... alahaaaiiii, kita pulak yg risau... hehehehehe..

    ReplyDelete
  7. wow banyaknya nak kena jawab paper bahasa inggeris. ahahaha

    ReplyDelete
  8. Bagus cntoh2 soalan ni..
    Nk print dan nk suruh anak saya cuba..tpi saya tk tahu cara nk buat dn jawapannya..huhu..

    ReplyDelete
  9. saya harap ia amat membantu

    ReplyDelete
  10. senang nak buat ni ....

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.