❤ Header Baru AkifImtiyazDotCom ❤

November 01, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Ahad Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Dua tiga hari ni tak tahu nak update tentang apa..Cerita banyak tapi nak menulis tu tak jumpa point best lagi setakat ni.Yang kat dalam draft pon bukan main banyak lagi entri tak siap siap lagi.Entah bila la Lya boleh siapkan entri yang berlambak kat draft tu ya.Macam macam cerita ada..Tapi nak sambung cerita tu la ermmm otak dah tepu dah nak mengarang..''Kalau ikut bahasa TEPU tu..Lya pon bukan tahu sangat nak guna hehehe..Tapi nampak macam best jer.Kita belasah jer la guna ayat ni''.

Bila otak dah tepu bab bab menulis.Ada masa kita reka header baru untuk blog.Ya laa nak menulis takde idea tapi nak create header blog ada pulak idea..Maka bermula la sesi meng KRIK KRIKK KRIKKK duduk mengadap lappy siapkan satu header.

Orang kata nak buat header bukan susah sangat pon.Tapi nak MENJADIK SATU HEADER tu susah oooo.Beberapa kali pusing,konar,ejas rombak,sapu,padam semua sekali laaa yang seangkatan dengannya.Ha aa nampak tak kat situ susahnya nak siapkan satu header,kalau sapa sapa yang buat header cakap senang,tu kira ALHAMDULILLAH la senang bagi dia.Tapi bagi Lya susah sikit laa nak create satu header sampai kita puas hati.Tak tahu la apa rasa orang yang mengedit blog duk buat header untuk tempahan..Apa rasa agaknay ya ??...Mesti boring duk buat camtu camnitak jadik yang di kehendaki..Mak aii kalau Lya la mahu menangis nak dapat idea..Hehehe..

Membebel pulak dah mak jemah.Ok mula mula Lya buat satu dah siap.Bila letak kat blog nampak macam tak cantik jer sebab header tak transparent..Tak lawa la pulak bila dah publish kat blog..Cer tengok cer tengok.Memula Lya buat yang kat bawah ni..Nampak simple dah ni.Tanak la yang berat berat sangat nak simple jer.Tapi bila letak jer kat blog.ALAMAK ! nampak makan ruang dan jugak tak menarik sebab tak transparent macam header yang lepas lepas.Maka buang balik yang ni.Buat yang baru laa.Nak buat yang baru makan masa jugak..Tapi alang alang dah buat..Kita GO ON jer la.

Header Baru AkifImtiyazDotCom


Ermmm buat satu dua tiga dan empat lagi untuk senang pilih.Yehaaa mana tahu dah siap satu tak TERBERKENAN..Akhirnya setelah duk berhempas pulas..Inilah header pilihan Lya.Masih setia dengan bulat bulat bulat.Bila buat bulatan dan transparent gini baru nampak menarik sikit..Simple pon simple.Masih kekal dengan design yang sama..Tulisan yang sama..Tukar tataletak untuk Coretan Hati Lya jer..Letak kat atas gitu..Ok la dari yang atas tadi..Ok ke ??.Ke kita jer yang perasaan OK..Takpe laa kita dah suka macam ni..Kira OK la untuk blog kita..




Comel tak..Cantik tak..Ermm banyak plak tanya..Tanya je..Kita tahu kita takde seni kreatif sangatttt..Sebab tu la kita tanya..Hehehe..Ok la TAMAT dah citer petang ni..Yahooo blog kita tukar header baru dahhhhhhhhhhh !!! Saper nak tempah header ngan kita boleh roger okey !!..Hahahaha tempahhhh sangatttttt !!

Hikhikhik sambung sikit lagi..Alang alang dah buat untuk blog..Kita buat satu lagi untuk FANPAGE FACEBOOK ..Taraaa ni untuk FB PAGE kita..Ok dengan segala hormatnya nak bagitahu..ENTRI PETANG NI DAH TAMAT..takde sambungan lagi dah..K bye..Selamat minum petang sahabat..


 Header Baru AkifImtiyazDotCom


Artikel Menarik yang Lain

24 sang pencerita

  1. Akak..wak hebat dah sekarang nie boleh buat header sendiri dah..
    Cantik header kak lya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu takde laa hebat mana cik akak..kak lya cuba2 je hehe..tq so much dear..sudi jgak singgah blog kak lya .ingatkan tanak dtg sini dah..tq tq cik akak sudi singgah

      Delete
  2. Replies
    1. Ala ikhwan..kak lya tak reti sangat laaa..belasah je tu huhu

      Delete
  3. yang penting lesung pipitt tu mahai hhehehe

    ReplyDelete
  4. untungnya pandai buat header sendiri.. cute sgt!

    ReplyDelete
  5. Hehe ok la tu simple tapi menarik...kalau saya ni lagi la tak kreatif bab2 macam ni...asal boleh je haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama jugak takde la kreatif..asal boleh je ni main belasah je hehehe azie ..

      Delete
  6. Besaunya Header! Kreatif dan Cantik! Mesti puas hati kalau buat sendiri...kan

    p/s: Tips buat header yg bagus untuk SEO adalah saiz yang sekecil yang boleh sebab ruang paparan paling atas adalah lokasi pertama diindeks maka ianya perlu cepat terus terlihat pada isi artikel selain saiz yg besar juga akan meningkatkan masa loading.
    Sekadar perkongsian ilmu...xsemestinya perlu diikut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besau nak suruh org nampak..hahaha..aritu ada gak baca pasal header ni BM..tapi takpo laaa kita dah suka yg besau2 gini..kecik sgt tak puas ati plak huhuhu..insyaallah kalau tkar ke template responsive mesti tkar header jadik kecik..tq BM ats ilmu yg dikongsi..ok ..lama tak terjah blog BM..nnt ada masa lya terjah..tq tau sudi bagi pandangan..hehehe al maklumla pakar SEO ni hehehe

      Delete
  7. alala......suweett la header dia.....Lya...jom join..heeehee:


    http://www.kisahpondokkecil.com/2015/11/segmen-carik-bloglist-blog-encik-kidal.html

    ReplyDelete
  8. suka dia senyum.. nampak dimple 2 butir tuuu

    ReplyDelete
  9. ensem betul anak akk ni tau..mahal lesung pipit tu..sy tak pandai nk buat header kak hahahaha..tak kreatif katanya

    ReplyDelete
  10. bestnya dia ada header baru....

    ReplyDelete
  11. Wah sangat cantik header baru blog kak Lya. Memang sangat terbaik

    ReplyDelete
  12. kite noticed dah header baru akak tu.. cantik2.. tapi maintain ijau.. ehehe..
    suka ijau eh Kak Lya..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.