❤ Cabaran7Hari EFGKBBA - Perkara Wajib Buat Setiap Hari ❤

October 03, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Sabtu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Cabaran7Hari EFGKBBA kini masuk hari ketiga.Kalau hari pertama SELFIE,hari kedua Apa Dalam Wallet arini apa pulak Cabaran yang Lya perlu buat.Untuk Cabaran hari ketiga tajuk yang telah diberikan ialah Perkara Wajib Buat Setiap Hari..


Cabaran7Hari EFGKBBA - Perkara Wajib Buat Setiap Hari

Jom Lya kongsikan pada sahabat.Apa yang Lya wajib buat setiap hari.Ni kira benda yang Lya buat tiap tiap hari memang tak penah miss kecuali ada aral melintang atau keuzuran memang tak dapat nak  melaksanakan.

- Mula mula lepas bangun tidur Lya akan bukak tingkap dulu..Memang WAJIB bukak tingkap diawal pagi..Aura bagi murah rezeki..

Cabaran7Hari EFGKBBA - Perkara Wajib Buat Setiap Hari

- Dah bukak tingkap siap siap..terus pergi mandi dan solat..

- Pastu siapkan breakfast untuk suami dan anak anak..Suami dan anak anak Lya tak berapa suka makan kat luar..jadi Lya memang akan masak untuk mereka..

- Basuh kain baju..Jemur baju..Layan hp kejap..Masa ni laaa nak bukak WhatsApp ..Telegram..IG..Facebook dan juga Blog.

- Masuk tengahari..masak masak plak..Tunggu anak anak makan..

- Petang angkat kain baju lipat kain baju pulak la kiter..Siap semua terus masak masak untuk makan malam.

- Malam lepas maghrib dan makan malam ajar anak anak mengaji dan juga buat kerja sekolah..

- Anak anak dah tidur kemas rumah lagi sekali..Siapkan apa yang patut pastu tidur laaa dah ngantuk..Ok bye..Tu laa rutin Lya hari hari..Al maklum la kita ni isteri dan mak orang..Kenalaa buat semua kerja kat rumah..

nota : Ni semua Lya dah buat SHORTCUT "ada ke ayat shortcut..kira ada laaa ya.." Kalau tak lagi panjang jawapnyer.

#CaBaRaNiNsTaBLoG7HaRiEFGKBBA 
#EfGKbbA #ExChANgeFeEdGrOuP
#KeLAbBLoGgErBeNAsHaARi


Artikel Menarik yang Lain

20 sang pencerita

  1. Sama lah kita kak lya. Housewife...hehehe

    ReplyDelete
  2. As salam

    BW kat sini..saya pun joint cabaran efgkbba.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam..ok nnt terjah sana ok

      Delete
  3. memang banyak keje kak lya...hehe

    ReplyDelete
  4. Rutin harian kita sama laa lebih kurang walaupun saya belum jadi mak orang. Hihihi disebabkan duduk rumah je, kerja rumah je la buat dah macam surirumah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe nanti bila dah start kerja tak sama laa rutin hehehe

      Delete
  5. rutin yg sama berulang setiap hari,kan...tanpa jemu..tanpa keluh kesah..

    ReplyDelete
  6. Banyak perkara wajib dalam seharian yg kita buat

    ReplyDelete
  7. wahhh.. ni dah kira jadual harian ni kak lya.. heheehhee.. ;)

    bab buka tingkap pagi2 untuk murah rezeki tu ain setuju sangat.. dari kechik Atok selalu pesan mcm tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha aa dah jadual dah ni Kek Ain oiii..Yupp bukak tingkap laa kek ain sbb kalau bukak aeal pagi murah rezeki

      Delete
  8. Salam, boleh tanya macam mana nak join cabaran ni? Terima kasih. Macam teringin pulak nak join :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam..Boleh takde masalah..boleh jenguk ig @irrayyandocom untuk segmen ni..

      Delete
  9. nak nak cerita panjang jenuh scroll...kalau ms word tu 10 muka ada kot...kekekee

    ReplyDelete
  10. lifestyle surirumah hebat... kene minta upah lebih sikit dgn shuben

    ReplyDelete
  11. rutin harian,,mmg detail ! inilah kak lya ;)

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..