❤ Resepi Kerabu Perut Mudah Dan Sedap ❤

August 26, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Rabu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Resepi Kerabu Perut Mudah Dan Sedap


Masa balik kampung bulan puasa baru baru ni Lya ada sediakan satu resipi mudah dan sedap untuk KERABU PERUT.Lupa pula nak share Lya punya resipi kat blog.Arini duk cari cari gambar kat HP tak jumpa..Tapi tengok kat instagram ada.Cekau la gambar KERABU PERUT kat instagram.Ok ni dia resipi paling ringkas untuk buat KERABU PERUT.Memang mudah,senang dan ringkas.Tutup mata pon boleh siap ni.Jom kita belajar buat KERABU PERUT MUDAH DAN SEDAP

Resepi Kerabu Perut Mudah Dan Sedap

Bahan-Bahan Untuk Kerabu Perut 


❤- 1 kg perut lembu yang telah dibersihkan (Rebus bersama garam dan toskan airnya)
❤- Kacang panjang secukupnya- dihiris halus
❤- 3 biji bawang merah - hiris halus
❤- 10 biji cili padi - dihiris halus
❤- 3 biji limau nipis- ambil airnya
❤- 1 biji tomato- hiris
❤- 2 batang serai- hiris halus
❤- Daun kesum diracik racik kalau suka (Kalau tak suka jhangan letak ya)

Cara-Cara Buat Kerabu Perut 


❤- Masukkan perut ke dalam bekas dan gaulkan sekali dengan semua sayuran yang telah dihiris tadi.
❤- Gaulkan hingga semua bahan sekata.
❤- Masukkan air perahan nipis.
❤- Masukkan bahan perasa secukup rasa
❤- Gaul lagi sekali biarkan sekata .
❤- Siap untuk dihidang.

SELAMAT MENCUBA !!!

Artikel Menarik yang Lain

32 Sahabat Setia

  1. Assalamualaikum. Nampak sedap kerabu ni.

    Ada juga resepi yg mereka letak kerisik.

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap..ha aa ada tapi yg Lya punya mmg simple habisss hehe

      Delete
  2. Wah nice..ry haji ni bakik kampung in sya Allah boleh cuba..

    ReplyDelete
  3. yummeh! pos mai kulim sikit.. haha

    ReplyDelete
  4. Makan sedap.. Tapi nak buat sendiri mmg tak la... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kalau beli yg siap tak cukup nak mkn hehehe

      Delete
  5. sedapnyaaa..x pernah buat lagi ni...nak buat la..selalu masak lemak cili api je

    ReplyDelete
  6. k.lya sedapnye kerabu perut tuuu. terliur laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh rumah meh Leyla..kak lya buat utk leyla

      Delete
  7. adehh kak.. kena nasi panas2 sedap ni.. husna dah laa pantang dgn kerabu.. pantang tgk.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pantang tengok ..hehhe jena buat la ni husna

      Delete
  8. sedaknyo lahh.. teringat kat mak kita rajin buat

    ReplyDelete
  9. Best nye nak try buat lah

    ReplyDelete
  10. tengah mencari resepi kerabu tapi x jumpa+ yg sy nakk huhuhu

    http://ramaramapendek.blogspot.my/2016/05/ada-sesiapa-yang-tahu-resepi-kerabu-ini.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.