❤ Pingdom Website Speed Test Untuk Test Speed Blog Anda ❤

August 15, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Sabtu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Tiada siapa yang suka kalau laman web/blog perlahan.Kalau laman website/blog kita perlahan,orang yang nak masuk membaca entri tak berapa JADI nak masuk disebabkan loading website/blog kita yang sangat perlahan.Ya la kalau duk loading je memanjang jemu juga si pembaca menunggu.Nak tak nak baik tak payah tunggu.Kesian kita dah hilang seorang pembaca disebabkan loading web/blog kita yang lembap.Orang cakap lembap macam SIPUT VAVI gitu..

Nak tahu laman web/blog kita tu LEMBAP ke TAK LEMBAP,kali ni Lya nak perkenalkan satu laman web iaitu pingdom.com yang menyediakan Speed Test untuk membantu kita menganalisis kelajuan beban laman website/blog dan belajar bagaimana untuk menjadikan loading web/blog kita agar menjadi lebih cepat.Ianya membolehkan kita mengenal pasti samaada laman website/blog adalah cepat,lambat,terlalu besar dan sebagainya.Pendek kata Speed Test ini akan menjadi alat yang mudah untuk digunakan bagi membantu webmaster dan pembangun laman web/blog di mana-mana di seluruh dunia bagi mengoptimumkan prestasi laman web/blog mereka.

Apalagi jom  kita ke http://tools.pingdom.com/fpt/  dan cuba TEST kelajuan laman website/blog kita kat sini.Lya dah test baru baru ni dan ini keputusan Speed Test untuk blog Akif Imtiyaz.


Ok cer tengok bebaik result yang Lya dapat tertera kat atas 2.69Second dengan Page bersaiz 5.6MB.Fuyooo laju jugak la kiranya ni sebab kat bawah tu siap tulis lagi ''Your website is faster than 59% of all tested website''.Rasa cam nak nangis kejap.Alhamdulillah kiranya laju la tu loading blog Akif Imtiyaz...Korang rasa camne LAJU ke LEMBAP loading Blog Lya ni..Cer bagi pendapat sikit..

Artikel Menarik yang Lain

7 sang pencerita

  1. kak lya..datang singgah blog kak lya dan follow sini.. :)

    ReplyDelete
  2. dah cuba test dah..lagu jugak 58%.. thanks for sharing..

    ReplyDelete
  3. Terima kasih kak Lya. Perkongsian yang berguna untuk blogger

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.