❤ Cara Mengatasi Bad Request Error 400 ❤

August 21, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Jumaat Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Nak citer sikit.Tadi masa Lya sibuk nak up entri untuk blog,seperti yang selalu Lya buat bila Up entri mesti nak letak gambar kat entri.Bila dah buka browser untuk ''UPLOAD PHOTO'' tetiba jer keluar "BAD REQUEST ERROR 400".Alamak apakebenda pulak ni.Adoii masa ni la keluar benda alah lagu ni..Seyes cuak kejap.Tak tahu nak buat apa,Lya tutup jer lappy.Malas pulak nak fikir.Mungkin kejap lagi elok la kot..


Tutorial Bad Request Error 400

Lepas solat maghrib tadi Lya buka lappy sekali lagi.Adoi mak kau ada lagi ''Bad Request Error 400'' yang keluar.Dah panik jugak la sebab tak hilang lagi ''Bad Request Error 400'' ni.Macam mana nak buat biar benda ni hilang.Susah juga ni kalau duk menampal jer kat situ.Macam mana nak buat kerja.Tak boleh jadi ni.Kena buat sesuatu..

Maka bermula la MISI SEARCHING MR GOOGLE.Mula mula Lya taip ''Bad Request Error 400'' pastu Lya taip ''Cara Mengatasi Bad Request Error 400''..Ok jumpa jugak caranya..Maka bermula la misi menggodek di bahagian "CUSTOMIZE AND CONTROL GOOGLE CHROME''.

Tutorial Cara Mengatasi Bad Request Error 400 


Untuk Pengguna Google Chrome sebab Lya guna Google Chrome ..


1. Klik ikon garis seperti ini di sudut kanan atas.


2. Klik ''HISTORY''  pilih ''CLEAR BROWSING DATA''.

Tutorial Bad Request Error 400



3. Keluar dan ulang balik buka browser.


Alhamdulillah lepas ikut cara cara yang TERTERA kat atas semuanya kembali NORMAL.Ingatkan susah nak atasi..Rupa rupanya senang jer..Yeyy dapat UPLOAD GAMBAR untuk entri Lya..


Artikel Menarik yang Lain

14 Sahabat Setia

  1. Sy mmg selalu clean dan clear history.. Guna cc cleaner... Cache pun kena selalu clear.. Kdg tu juga punca Internet lambat loading...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru2 ni Kka Lya lupa dan CLEAN & CLEAR huhuhu tu yg jadik camtu kot ...Tu la kalau tak clean mmg lembap jer loadingnyer ..

      Delete
  2. Pretty! This was an extremely wonderful article. Many thanks for
    supplying this info.

    My web page cach su dung do choi tinh duc

    ReplyDelete
  3. owh , saya pun ada gangguan error 400 ni ...

    ReplyDelete
  4. sekarang chrome macam banyak problem lak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu tu la kan macam2 hal sekarang ni kan

      Delete
  5. oh, macam tu ye caranya. tq kak Lya ajar

    ReplyDelete
  6. semua ya kena ? CT ingat CT je hahaha..
    sampai skrang tak boleh lagi ok nak kena ikut step Kak Lya..

    tapi bila bukak guna incognito boleh up gambar.. so up kat incognito..
    then menaip cem biasa hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tu sebab kena CLEAN & CLEAR browsing data tu Siti hehehe..Semoga berjaya

      Delete
  7. YEAH! Thanks. Mencari cari jalan penyelesaian, dapat jumpa blog indon.. Pusing kepala gue baca.

    Baru menjadi. Alhamdulillah. Thanks..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, ada pun caranya... Thanks Sis Lya.. :)
    Saya dah pening kepala nk buka Nuffnang tak boleh dekat 2 hari..
    Alhamdulillah ada pun... Thanks so much~^_^

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.