❤ Rank Alexa Setelah Empat Hari Bertukar Ke akifimtiyaz.com ❤

May 10, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Ahad Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Rank Alexa Blog Akif Imtiyaz 





Hari ni genap 4 hari blog Lya bertukar wajah,dari domain blogspot ke domain dot com.Alhamdulillah semangat sikit nak update entri bila dah ada domain sendiri.Masa mula tukar domain hari tu Lya cuba semak ranking Alexa blog Akif Imtiyaz,tapi hampa tak dapat nak semak kerana ranking blog Akif Imtiyaz dah hilang entah ke mana.Data langsung tak ada.Sedih sungguh hati ni...Ya la sebelum ni OK jer ada tersimpan data Blog Akif Imtiyaz tapi kali ni tiada sudah..Siapa tak sedih kan kan kan...

Hari ni Lya cuba masuk ke laman web ALEXA lagi sekali dan hati banyak bunga bunga tau,sebab Blog Akif Imtiyaz telah berjaya menyeludup masuk ke dalam Ranking Alexa.Alhamdulillah sekarang ni akifimtiyaz.com berada pada ranking ke 3,557,986 untuk Global Rank dn ranking ke 16,857 untuk Rank Malaysia.Walaupun di tangga yang ke belas belas ribu tapi berjaya juga menempatkan diri di ALEXA RANK.Yehaaa...Akhirnyaaa....Masuk gak carta walaupun belas belas ribu..

  Alhamdulillah kira OK la untuk setakat empat hari bertukar domain.Semoga Blog Akif Imtiyaz akan lebih maju ke hadapan dan berjaya menduduki takhta terbaik ALEXA RANK.Jadi,Lya kena usaha dan teruskan berusaha untuk membolehkan Blog Akif Imtiyaz berada di paras yang membanggakan.InsyaAllah boleh !!!

Kalau dulu seminggu atau dua minggu sekali Lya akan singgah laman web ALEXA untuk mengetahui kedudukan Blog Akif Imtiyaz .Kali ni Lya lebih rajin untuk singgah sebab tak sabar nak tahu di mana rank Blog Akif Imtiyaz seterusnya.(Nampak nooo denn memang excited nak tengok sejak tukar domain dot com ni.)

Lepas ni Lya kena la rajin up entri untuk memperoleh rank yang lebih baik.InsyaAllah,jika tiada keuzuran Lya akan berusaha untuk up entri paling kurang satu entri sehari..InsyaAllah,doakan Lya ya sahabat.Semoga doa dari sahabat menjadi pembangkit semangat untuk Lya berblogging...!!! Terima Kasih sahabat ...

Happy Blogging Sahabat !!!
❤❤❤

Artikel Menarik yang Lain

33 Sahabat Setia

  1. Wah! Nampaknya semua memang guna ALEXA ni kan? Saya tak reti dan nampaknya banyak perkara yang perlu dipelajari ni. Keep it up Kak Lya! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe slow2 Pojie hehe...Thanks singgah baca

      Delete
  2. Tahniah Lya , ada gak kak ana langsung entah pi mana tak tahulah rankingnya hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Kak Ana..Baru jer ada balik arini Kak Ana..aritu masa mula2 tukar domain takde terus Kak Ana huhu.......

      Delete
    2. Tq Kak Ana..Baru jer ada balik arini Kak Ana..aritu masa mula2 tukar domain takde terus Kak Ana huhu.......

      Delete
  3. Tahniah ... still in the ranking... kalau saya rank berapa jota la agaknya..

    ReplyDelete
  4. wahh dah ada domain sendiri , hehee . tahniah kak :)

    ReplyDelete
  5. Kira cpat la tu empt hari dh msuk ranking...

    ReplyDelete
  6. tahniah kak. lame xcek rank kat alexa nih. hehe

    ReplyDelete
  7. tak lama lagi makin bagus la ranking Blog Lya.. berkat dot com akan ada impaknya..kena rajin update entry..semangat !!

    ReplyDelete
  8. eh tak perasan dah pakai domain...tahniah2...

    ReplyDelete
  9. yeay! hehehehe....lebih berkobar la lepas ni kan...tahniah!

    ReplyDelete
  10. tahniah kak. ^_^ semoga terus maju ke hadapan

    ReplyDelete
  11. tahniah kak....moga terus success hihihih

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah tahniah Lya.. semoga terus sukses ye.. :)

    ReplyDelete
  13. Patutla da nmpk blog akak beeubah

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.