❤ Header Baru Blog Akif Imtiyaz ❤

May 10, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Ahad Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...

Adoiii rasa macam nak tempah HEADER baru la.Header lama Lya dah turunkan sebab Lya dah guna domain sendiri..Yang lama ada tercatat blogspot kat HEADER.Jadi Lya buat sendiri HEADER baru.Tak reti laa bab bab buat benda kreatif ni.Yang simple camni boleh laa.Ok la kan daripada kosong takde HEADER.Boleh la kan...

Dua hari lepas,Lya dah letak HEADER kat bawah ni sementara.Nampak OK la kat situ bila dah letak HEADER.Tapi semalam bila tengok balik rasa cam nak tukar gambar la pulak.Maka mencari la gambar gambar yang di rasakan sesuai untuk diletakkan sebagai HEADER.


Semalam buat satu lagi,Lya tukar gambar dan buat background HIJAU jer kat belakang.Nak buat yang kreatif memang idokler moga kita bukan dalam bidang tu..Tak reti la kita.Yang simple simple OK la kan.Sama jer .yang membezakan sebab tukar gambar dan buat background..Sempat la letak kat blog sekejap yang ni.Tapi bila tengok balik rasa tak cantik la pulak.Nak kena buat yang lain la gamaknya...


Maka mengoperasikan diri.Mencari dan terus mencari akhirnya dapat la buat yang lain.Tapi nak letak kat blog tetiba jadi tak confident.Apalagi terus whatsapp Arz Moha ,adik #efg Lya .Tanya pendapat dia camne,OK ke tak OK.Mula  mula hantar design kat Arz ..

Ayat dia dengan Lya lebih kurang gini laaa...Kita ke sesi sembang menyembang hehehe...

 : Tulisan tu kak Lya yg buat ka
: Atau standard??
: Menonjol lagi tulisan kbba
: ya ke huhu
: Tenggelam akifimtiyaz
: Kena cari font lain
: Ataupun kak Lya buat gambar kiri dan kanan maintain tengah tu buang
: Tengah tu tulis akifimtiyaz
: Hahaha
: Ok

Ok reka punya reka dan terus mereka.Ambik kau kuar la bentuk gini.Perghh mula mula tengok nampak OK jer tapi terus bagi Arz tengok.Apa kata dia ngan design ni.Aku gelak dalam hati,hahahaha....Hadoiiii........


Cer baca apa Arz kata .........

Arz: Haha macam Blog muslimat pas
: Hehe
: Gurau ja
: Hahaha mmg PAS pon hahahha
: Camno ehhh dah GILER HIJAU
Arz : Hijau cantik lg
: kan HIJAU dihatiku hahahha
Arz: Tp kalau bunga2 tu takda lg cantik
: Hehe
: oK HEHEHE SAT NOO
Arz: Kena block ngn NR nanti
: HAHHA


Hantar lagi satu design...Tapi Lya sendiri tak puas ati bila tengok..Adoii macam simple sangat la kalau camni..Memang tak reti nak ubah laa nak buat camne la nak bagi lagi cantik dan ngam .Nak tahu apa Arz cakap tentang design ni...

: Simple ngat kot
Arz: Guna tulisan bentuk tadi
: Tp buang bunga ja
: k
: Takde huruf tu yg ni jer ada
: Tu huruf yg dah di setting
Arz: Ok kak lya
: Ya ke OK gtu
Arz : Bunga td nampak serabut skit
: Tak simple sgt ke
Arz : Ok dari yang mula
: Maknanya HEADER yg dah ada tu tak canik eaa hehehe
Arz: Bukan tak cantik
: Tp simple
: aarz pakai wifi ke ni
: abihh data duk downloadd kalau guna data
Arz: Yup
: wifi or dataaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Arz: Wifiii
: Haha
: Data dah 80%
: Byk buka instagram
: Huhuhu
: Td
: Oo ..
: Wifi takpe laaa takde limit hehehe


Maka bila dah tahu Arz pakai wifi..Lya submit satu lagi design untuk Arz tengok..Hahahaha mula mula buat Lya pon tak paham apa motif bentuk tu huhuhu.Ingat nak buat gambar Akif masa kecik satu gambar Akif masa sekarang satu tapi kat dalam lappy tak jumpa pulak gambar masa kecik dia.Ok terus submit kat Arz untuk tengok feedback dia...

 Arz: Kreatif juga
 Arz: Tapi apa maksud lambang tu
Arz: Buat 3 love pun comel
 Arz: Boleh letak 3 gambar
: Hahha mula2 nak kletak gambar depan gambar lain pastu nak letak yg belakang gambar terbaru ta[i ermmm
: Hahaha akif tak suka gambar dia duk dlam LOVE 2
Arz: Owh
 Arz: Ok
Arz: Comel dari yg tadi


Dalam duk sembang ngan Arz,Lya buat satu lagi.Nah tengok yang ni dah buat bulat dah tuu.Tiga bulat,tatau dah nak buat lagu mana..lagu ni jer boleh.Tapi Arz cakap letak bentuk bulat tu selari..Ermm huhuhuhu pening udahhh ...

: Tiga bulat
: Ermm pning dahhhhhhhhhhhhh
Arz: Tak
  Arz: Letak selari
  Arza: Comel
: Ooo hehehe
: Bujur
Arz: Hehe
: Hahha sabor jer laaa bujur bulat ..
Arz: Huhu
 Arz: Siap dah ka
: hehehe


: hitam tu transparent ya
: jap nak buat bulat jap krikk krikk
: ke ok dah
 Arz: Tgh donlod

 Last...


: HITAM tu TRANSPARENT
: ke kena ejass nampak senget tak
Arz: Kena pasang di Blog dulu baru leh tau ok dak
: huruf tu ok tak
Arz: Tak nampak senget pon
Arz: Ok👍
: Satna..
Ok arz cantik la p[ulak


Bila dah letak kat blog baru la boeh nampak mana OK mana tak OK.Tanya Arz lagi sekali,ni kira last la kot ..Pening jugak nak buat satu HEADER ni.Ok meh kita tanya pendapat Arz dulu,apa citer ngan design ni setelah diletakkan pada blog..

 ArzMoha: Cun 👍👍👍
: Cun kaaa ..alahai dari tak jadikk semua leh jadikk tq arz bagi pendapat
Arz: cantik dari yang mula semua
: tq tq hehehe fuhh penat tahap gaban hahaha
 Arz: Hahaha
 Arz: Tukar template lagi letih
: Surrender bab tukar template
: Tapi takpe laa kira ok la kan boleh buat HEADER dah kita hehehehe
 Arz: 👍👍👌👌
 Arz: Ni kira hebat dah
: TERBAIKKK ..

Alhamdulillah,Terima Kasih Arz sebab sudi bagi pendapat dan jugak komen.Ok la akhirnya MUKTAMAD sudah keputusan.Lya pilih yang yang last sekali untuk diletakkan sebagai HEADER blog Lya.Simple jer tanak la serabut sangat.Nanti kalau rasa nak tukar boleh buat yang lain pulak.Buat masa sekarang Lya guna yang ni jer la dulu.Yeyy header baru Lya buat sendiri.Simple dimple jer .Yang penting kita suka.Orang lain tak suka takpe janji kita suka..Krikk krikk !!

Happy Blogging Sahabat !!!
Selamat Berhujung Minggu ❤❤


Artikel Menarik yang Lain

12 sang pencerita

  1. haha gigih Arz menolong Lya..semagat EFG ..good job , cantik header..i loike hijau jgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha gigih yakmat tuuu...Sabar jer pas satu satu gambar masuk ...Last2 Ok jugak hahaha...Tq PcL..Ya ke cantik..Alhamdulillah ..Alhamdulillah PcL puji header kita cantikkk..

      Delete
  2. The current header is indeed nice. Kena dengan theme Kak Lya color hijau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah memang bagus ea a?? Alahai terharu dapat pujian..Thanks Pojie..Kena la kot sebab tu oilih baju Akif warna hijau hehehehe....

      Delete
  3. simple.. nampak kemas kak lya.. haha hijau dihati ye kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Fatihah..hehehehe hijau di hati kita..

      Delete
  4. cantik headernya!! comel.. hehe

    ReplyDelete
  5. Saya pun dah beberapa kali tukar header. Setiap kali nak design mesti buntu...nasib baik ada assistant tlg buat logo kat rumah. Saya buat, lagi satu suruh adik saya buat gak. Lepas compare..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah tahniah.. bnyk pilihan tu ye. Boleh jadi fening juga nak memilih yg paling berkenan.. :)

    ReplyDelete
  7. Lya da lma Sgt x tukar header

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..