♥ Kelas SEO Untuk Exchange Feed Group ♥

March 03, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Selasa Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...  

Malam semalam Lya mintak tolong Blogger Arz Moha alih satu widget blog yang terkebawah sebab tak dapat nak alih naik ke atas.Alhamdulillah berjaya diselesaikan.Terima Kasih blogger Arz Moha sudi bantu..

Pagi semalam punya citer,ahli Group ExchangeFeed bermain pulak dengan coding untuk naikkan SEO ke 100%.Alahai kalau bab bab coding ni kan,memang Lya lemah sikit la...Yang dulu pon Lya minta Blogger Bin Muhamad pemilik blog RelaksMinda tolong tengokkan.Kali ni Lya mintak tolong ngan Blogger Nazlee PcL pulak,Hehehehe invite PcL jadi admin kejap pastu mintak tolong godek godek coding kat blog Lya.Tak per kita biarkan Abah Nana ngan Hanis duk pening layan coding blog Lya.


Dalam pada PcL duk mengadap coding,Lya bantai sembang ngan ahli group EFG mengenai SEO.Hakikatnya Lya ni bukan tahu sangat bab SEO.Tapi bukan tak tahu langsung,tahu jugak la sikit sikit,cuma tak biasa praktik kat blog jer hehe.Kak Ana pemilik Blog AnaJingga yang memang dah pro bab bab SEO ni duk jadi tutor kami semalam.Macam macam teknik nak tingkatkan SEO.Dari A hingga la Z.Siap bagi link bagai suruh belajar.Siap suruh godek godek Blog Bro Hasrul Hassan lagi.Terkedu jap kita yang duk baca WhatsApp Kak Ana.Hehe patut la UV Blog AnaJingga tinggi,Kak Ana pandai main main hantu ngan SEO eaa.Dalam duk belajar tu,Si Ewan StyloSport muncul mengetengahkan macam macam cara bab SEO.Dari meta tag hingga la ke edit html.Hambekk kau bergabung plak ngan Kak Ana lagi la meletopss,Zuss zass zuss cam peluru duk chat kat WhatsApp.Banyak ilmu Lya dapat semalam.Tambah pulak dengan Arz Moha yang datang memberi perencah dalam SEO.Melopong kejap kita kita ni yang duk belajar.Memang mantopp la orang kata.Apa yang penting kerjasama.Baru la best.

Exchangefeedgroup

List Exchange Feeds Blog

1. Mommy Irra @rayyankata
www.irrayyan.com 
2. Anizz Anissa @anizz_annisaa
www.adnan-daughter.blogspot.com
3. Arz Moha @arzmoha
www.arzmoha.com 
4. Nur Inani @inanihazwani
www.cikmanissweet.blogspot.com 
5. Bonda @zaidalifah_aisheteru
www.kumahuitu.blogspot.com
6. PCL @nazleeismail
www.nazlee.com
7. Lya @akifimtiyaz
www.akifimtiyaz3.blogspot.com
8. Ejoy
www.ceritaejoy.blogspot.com
9. Ezwan 
www.stylosport.com
10. Ana @anajingga
www.anajingga.blogspot.com
11. Lela @aswaleyla
www.isolabellaz.blogspot.com
12. Dayah @adkdayah
kanvaskehidupanku.blogspot.com
13. Sayidah @sayidahlurvechoc
www.memburucintamu.blogspot.com

Ok laaa dah banyak belajar semalam,hari ni belajar lagi..Terima Kasih dari Lya untuk semangat berpasukan yang mantap dan berkesan dari Team EFG.Yang penting semua tak kedekut ilmu..

Dalam duk sibuk belajar teknik SEO,PcL dah berjaya naikkan SEO score untuk blog Lya dengan membaik pulih apa yang patut......Alhamdulillah berjaya jugak.Untuk seterusnya Lya sambung citer kat entri lain pulak.Dah panjang sangat entri kali ni hehe..Jumpa lagi ..



Artikel Menarik yang Lain

17 Sahabat Setia

  1. kredit untuk semua yang berkenaan..SEO tu baru belajar dan apa yg ada kita kongsikan..kita tak lokek pd yg nak timba ilmu..sesama belajar dan diajar.

    ReplyDelete
  2. sama sama belajar dan mengajar ^^

    ReplyDelete
  3. EFG memang mantappp.. chat mcm peluru berpandu..berdesup2..hahah

    ReplyDelete
  4. Rugi berblogging klu tak belajar seo sekali.. slow2 belajar nanti akan faham juga. Lagi pun seo ni adalah pembelajaran yg berterusan.. All the best Lya.. semoga sukses selalu.. :)

    ReplyDelete
  5. alamak malu lah kak ana Lya, Alhamdulillah dipertemukan dgn EFG, kerjasama yang erat antara kita..mudah-mudahan membawa manfaat buat semua,In Shaa Allah.

    ReplyDelete
  6. Dahsyat nye dengar. Hebat2 belaka group EFG ni. Cikgu Sha baru nak bermula. Mohon bantu ye kawan-kawan ;)

    ReplyDelete
  7. Boleh mula biasanya diri untuk SEO ni. Best and ada benefit!

    ReplyDelete
  8. hehehe active bagus.. CT ni suam-suam kuku tapi teringin gak..
    memang 0 knowledge pasal seo ni Kak Lya..

    ReplyDelete
  9. Tak join EFG sebab xdapat bagi komitmen.
    Syioknye sapa yang boleh bagi komitmen tu..

    ReplyDelete
  10. Nak join tpi buat masa ni x dpt tumpukn blog 100% lgi, byk komitmen lain takut trcicir

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.