♥ " Umi...Cikgu Bagi Akif Hadiah !!! " ♥

February 10, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Selasa Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...


Cerita balik sekolah tengah hari tadi.."Umi kat sekolah tadi Akif dapat baca apa yang Cikgu ajar..Cikgu bagi Akif hadiah sebab Akif pandai baca..Jap jap Akif bukak beg sekolah dulu ya".. Tak lama lepas masuk bilik,Akif datang balik bawak kotak pensil terus bukak dan tunjuk benda nie..Tu tu tu..

Krikk krikkk apa tu Akif??.."Hadiah Cikgu bagi laa..Alolololo comelnyer Cikgu Akif bagi hadiah..Akif sengeh cakap,ni laa Dispicable Me.Kuakuakua koociknyer pemadam Dispicable Me ni,sekali padam dah tak jadi Dispicable Me dah.Umi ambik test letak kat tangan Umi..Test test test tengok atas tu,cam tangan gergasi tengah pegang toy jer..Alololo sweet sangat pemadam kooocik ni..Akif suka sangat dapat benda kecik camni.


Pastu mintak pulak nak letak kat tangan dia.Ni haaa gergasi sedang menyelamatkan anak semut.Hahahahaha.Suka sangat dapat hadiah dari Cikgu..Biasa hari2 bawak balik sticker senyum jer.Tapi arini bawak balik pemadam pulak.Esok nak baca lagi laaaa.Nanti dapat lagi besar hehehehe.Ok ok esok baca lagi.Umi doakan Akif dapat lagi besar daripada yang ni ..

Artikel Menarik yang Lain

20 sang pencerita

  1. Budak2 suka sangat kalau org puji and bagi hadiah..😊

    ReplyDelete
  2. Hihii.. cute.. comeyyy.. Tahniah.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa cute comeyy Akif suka sangat..

      Delete
  3. adoiyai comelnya, jangan hilang puas nak cari balik satu rumah hehe :)

    ReplyDelete
  4. Tu laa jak ana,.klau ilang alamaknyerr jenuh la nk mencarikk

    ReplyDelete
  5. ahahah.. comelnyer. xpuas nak padam. Hahaha. budak2kan bila dapat hadiah seronok sangat-sangat.

    ReplyDelete
  6. pandai cikgu bagi hadiah..then anak murid akan lebih rajin berusaha...sbb ada initiatif...

    Akif!!! kecik benor eraser tu muat2 je lobang idung auntie JM ni hihihih

    ReplyDelete
  7. hahaha. comelnye pemadam diaa. budak budak memang suka kalau dapat hadiah. macam anak sedara sy dapat sticker cop kat tangan pun dah suka. :D

    ReplyDelete
  8. Biasanya, budak-budak akan lebih bersemangat bila dapat pujian dan reward dari cikgu. Itu sebenarnya berdasarkan pengalaman sendiri la. Biasalah kan, budak-budak just need their attention especially bila dalam kelas dimana mereka compete dengan jumlah pesaing yang ramai (persaingan yang sihat). Apa pun, keep it up ya adik Akif! :)

    ReplyDelete
  9. Bagus Akif.
    Good performance.
    Pemadam cenonet tu takblh ada dlm rmh saya nanti Iri masuk mulut.
    Hehe..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah... pljr mmg suka je apa hadiah dr cgu..

    ReplyDelete
  11. comelnya hadiah Akif dapat..buat penambah semangat tu dari cikgu.

    ReplyDelete
  12. amin . sekali padam patah dua ni . hehee

    ReplyDelete
  13. salah satu reward method yang diajar.. kasi penghargaan kepada anak2 o murid2.. baru diorang rasa dihargai. tengok macam ni.. dapat benda cinonet saja tapi tahap excitednyaa macam jumpa emas..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.