♥ Jangan Laju Sangat Bro...Ini Bukan Litar F1♥

February 22, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Ahad Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat...


Arini baru sempat jenguk blog..Alahai dah berhabuk sudah blog kita.Tiga hari tak jenguk rindu sesangat kat blog.Rindu kat sahabat juga..Harap2 sahabat Lya sihat walafiat hendakNya.

Lya tanak citer panjang2 malam ni,sekadar luahan perasaan jer.Ok tadi Lya sekeluarga bertolak dari kampung.Balik kampung masa cuti camni memang banyak ler kenderaan kat atas jalan raya.Bila kenderaan banyak,peel perangai pemandu kenderaan pon memang macam2 adoo la kan !!!!..

Yang paling sakit hati sekali bila orang belakang kita duk melintas zass zass zass zass cam tak tahu bawak kereta..Ya laa kat depan tu jammed,ko sibuk duk melintas padahal ko lintas satu kereta jer pastu kena pulak hadap jammed.Ingatkan bila ko dah lintas ko dah sampai KL dah.Huhu kesiann kesian.Rupanya kat depan jer tak sampai sedepa pon huhuhu.

Kadang2 kat lampu isyarat pon nak jugak melintas,padahal kat depan sana tu tu tu lampu isyarat,adoii nak lintas buat per laaa weyy kalau kena berenti jugak.Ingatkan syokkk melintas ko nak redah jer lampu merah,tapi kenapa la ko berenti jugak.Go on jer laaa dah nak laju sangat.Ermmm pelik no laa manusia zaman sekarang ni.

Satu lagi yang paling sakit hati sesangat ni..Kita syiokk duk bawak kereta ikut peraturan,(pemandu berhemah la katakan)..Kita ikut limit tahap kelajuan ngan KM yang ditetapkan tetiba datang satu kereta berdesupppp tak sampai dua saat lalu kot tepi kita.Dalam dalam dia berdesup tuu sempat lagi kita nampak plate number ngan sticker yang tertampal kat kereta dia yang berbunyi.. "JANGAN LAJU SANGAT BRO...INI BUKAN LITAR F1"..Alamak bro,kau punya sticker kereta memang cun sangattt bunyinya bro,tapi bro cara kau memandu tu tak kena laaa bro ngan stiker yang ko tampal kat kereta tu bro.Baik ko letak stiker yang tertulis camni laa bro,JOM BAWAK LAJU LAJU BRO...INI LITAR SEPANG TEMPAT KITA BERLUMBA!!!..Sorry bro teremo plak kita sebab terkejuzz tengok bro bawak kereta..

Ok tu jer laaa luahan perasaan malam ni..Ngantuk campur penat tapi nak jugak ketuk ketuk tab ni haaaa..Ok dah dah..Lya out dulu,esok ada masa Lya terjah blog sahabat..Selamat Malam, jumpa lagi...

HAPPY BLOGGING ♥♥


Artikel Menarik yang Lain

13 sang pencerita

  1. Mmg sakit kpalalayan pemnadu jalan raya.. Hm... Tampal sticker tapi utk hiasan je... Sama la yg tmpal kalimah Allah tu.. Tapi bawa kete.. Nauzubillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Maria..poning kejap tgk gelagat mereka2 nie,.

      Delete
  2. Replies
    1. Hahahaa bertabah jer la ..nak buat camne huhu

      Delete
  3. memang banyak je pemandu yang tak berapa nak berhemah bila balik cuti macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu ramai Nani..tak terkira ramainyerr..

      Delete
  4. salah tampal tu . patut tampal kat cermin depan kereta dia . kasi diri sendiri yang nampak . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ya la kot...nak tampal kat lain tu tapi tetiba terlekat kat kereta dia kot .huhuhu

      Delete
  5. Patut stiker dia tu kena ubah ayat tu hmm.. mmg letih layan org mcm ni. Makin penat & tension je memandu jadinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa tension tengok gelagat diaorg ni

      Delete
  6. Blh plak kan, silap letak sticker tu

    ReplyDelete
  7. aaaa part lampu isyarat tu mmg rasa cem hapa je.. punya laju dia mencicit cem pelesit tapi padan muka.. sampai lampu isyarat kena benti gak.. elok patutnya depan dia traktor so jalan slow aje lepas tu ahahaha..

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..