❤ Dah Boleh WhatsApp Kat Laptop Dah ...❤

February 01, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Ahad Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...

Aritu masa orang duk cibuk cakap mengenai WhatsApp yang dah boleh guna kat laptop,Lya rasa jugak nak buat.Tapi takde masa nak g godek titorial..Al maklum la sibuk ..Tapi arini ada masa sikit dapat jugak jenguk TUTORIAL GUNA WHATSAPP DI LAPTOP kat blog Ina Ainaa.

Tengok punya tengok kelih punya kelih pandang punya pandang..Mak aii senang bebenorr laa nak buat.Kacang jer...Tak sampai empat minit pon.Dah siap..Akhirnya,Lya dah boleh guna aplikasi WhatsApp kat lappy,Hehehe lagi mudah kalau tengah buat kerja guna lappy tak yah la nak cbuk layan HP lagi dah..Kekadang nak layan lappy lagi nak mengadap HP lagi dalam satu masa..Tapi bila dah boleh guna WhatsApp kat lappy lagi la senang kerja...Krik krik krik krik..

Sahabat yang nak cuba guna WhatsApp kat lappy,boleh terjah blog Ina Ainaa untuk Tutorial Lengkap..


Happy Blogging ❤❤

Artikel Menarik yang Lain

19 sang pencerita

  1. TQ.. nanti nak try juga kat laptop =)

    ReplyDelete
  2. saya banyak guna hp ja.. lappy jrg buka..

    ReplyDelete
  3. nani tak install pun dekat laptop. hehehe

    ReplyDelete
  4. hehehhe..dah try,tapi tulah hp ke on juga,kalau tak whatsapp laptop ni tak leh connect kan?heheheh.

    ReplyDelete
  5. Meman best kalau guna whatsapp kat laptop :)

    ReplyDelete
  6. Mula-mula saya rasa macam tak nak install Whatsapp ni dekat laptop. Tapi, bila baca entri Kak Lya ni, tertarik dengan apa yang Kak Lya cakap part bila kita buat kerja tu. Kalau whatsapp dah boleh access melalui laptop, tak payah lagi la nak sibuk dengan handphone kan. Lagipun, sekali buka handphone ni confirm banyak menyimpang. Facebook, twitter dan macam-macam la. Padahal misi utama ialah nak tengok mesej dekat Whatsapp je kan. Hehe. I'll try to install this on my laptop soon. TQ for sharing ya Kak Lya.

    ReplyDelete
  7. Dah semakin meluas penggunaan whatsapp ni kan. Mmg mudah guna di hp.. skrng semakin mudah bila ada app di lap top pulak... mmg menarik.. sungguh memudahkan.. :)

    ReplyDelete
  8. dh try jg dh...hihihi...
    Jemput join GA sy ye ^^,
    http://www.kisahamy.com/2015/01/12-days-of-kisahamydotcom-giveaway_30.html

    ReplyDelete
  9. maju lagi setapak wasap ni.. tamo dload la nanti asyik nak chat aje hehehe..

    ReplyDelete
  10. memudahkan kerja sangat..sbb fiza ni dah la jenis xtgk phone sangat bile buat kerja..skang ni senang dah boleh hadap PC dgn senang hati

    ReplyDelete
  11. Kalau nak lebih advance...leh cuba muat turun "BlueStacks". Semua Aplikasi Android pun boleh buka kat Laptop or PC..

    ReplyDelete
  12. Hehehhee. Kena cepat-cepat buat ni. Hehehhe

    ReplyDelete
  13. Boleh la menyibukkan diri depan kom lepas ni..huhu

    ReplyDelete
  14. singgah sini .. jom GA niii .. hadiah berharga RM500 !

    http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/02/giveaway-by-ekinrazalli-worth-rm500-to.html

    ReplyDelete
  15. Lya x try lgi bab jrg guna lappy

    ReplyDelete
  16. wanie pun nak install la..sambil buat tesis,blog, boleh wassap sekali...erkk...hehehh

    ReplyDelete
  17. Kan.. Sesuai sgt utk org wat bisnes kan..

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..