❤ Cara Untuk STOP Invite Game Di Facebook ❤

February 09, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Isnin Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...

Petang ni Lya nak buat Tutorial untuk sahabat2 Lya.Kali ni Lya nak buat tutorial Cara Untuk Stop Invite Game Di Facebook.Invite Game??? Apa kebenda tuuu..Dalam bahasa melayu jemputan main game kat fb hehehe.Jangan tak tahu..kerana invite game ni laaa,ramai yang duk bising mengamuk meroyan kat Facebook hinggakan nak Unfriend kawan laa,nak Block kawan la,hanya kerana Invite Game ni laaaa.Ada sesetengah tu kan paling tak tahan,penuh notification kita dengan Invite Game jer ..

Haru jugak tu kan kan kan..Kita dah Warning dia hantar lagi hantar lagi lagi dan lagi.Sekejap2 mintak nyawa sekejap2 mintak nyawa parah betul laaaa..Kadang2 leh naik bengang jugak kalau setiap masa duk invite jer.Kadang2 rasa cam nak baling ngan pasu bunga jer orang macam ni.Kadang2 kita buat tatau jer makin menjadi2 pulak dia duk hantar invite.Gerammmmm pon ada ngan manusia camni.Kadang2 kita pon naik tensennnn dah maka kita pon block laa si polan itu.Huhuhuhu habiss citer.

Tapi kalau tak nak Unfriend atau Block sahabat kita tu,boleh jer guna cara Lya ajar kat bawan ni...Keciann dia kalau Block dia huhuhuhu...Jom tutorial time..


Memula sekali masuk jer kat Account Settings dulu.Tengok gambar tu tu tu, bagi gambar la senang sikit nak faham..Klik Account Settings...


Akan keluar benda camni pulak,hehehe..Klik jer tulisan Apps macam kat dalam gambar ni...


Maka akan keluar pulak benda ni..Klik jer kat Platform dan tekan OFF.Selesai sudah ..Senang sangat tak perlu nak mengamuk,nak meroyan lagi dah.Habiss citer, tenang hidup takde gangguan.

Pada yang suka sangat invite game ni,lain kali tanya laa dulu kat kawan...dia ni main game tak,dia ni suka tak,dia ni ok ke kalau aku invite..Jangan main invite jer sebab bukan semua orang suka kita invite game kat fb.Tak semua orang suka main game fb berbanding game sebenar.Lau nak invite..invite main boling ke kat Pusat Bowling ok jugak,hehehe...

Happy Blogging 


Artikel Menarik yang Lain

42 sang pencerita

  1. hmm , saya dh buat awal2 , walaupu nsaya jarang on facebook

    ReplyDelete
  2. Thanks lya. Berguan sangat sebab baru tau. Lately memang byk dapat ivitation game ni. Sakit plak hati kita wak.

    ReplyDelete
  3. info yg baik nie.. mohon share.. hihi..

    ReplyDelete
  4. Nice sharing kak..memang selalu pun dapat invitation games ni..

    ReplyDelete
  5. emm . baru tahu . geram dengan yg duk invite game ni hari hari .

    ReplyDelete
  6. saya ok je kalau ada yang invite2 game..jangan tag saya dengan tudung dan barang shaklee dah la..hehehhsebab rakan fb saya dah ramai yang jual..heheh

    ReplyDelete
  7. haaa terbaik. rajin karang entri ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena laaa rajin br traffic masuk hehe

      Delete
  8. baru ku tahu,,,,,tq sis,,,t nak buat ;a

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tyy huhuhu lama tk dgr citer ,, apa cter mana menghilang huhuhu rinduuunyerr

      Delete
  9. Yeayyy boleh buay lepas ni. Lemas org dok request game

    ReplyDelete
  10. Thanks for share kak lya..pasni boleh buat

    ReplyDelete
  11. bookmark entri Lya ni, jap nt ada masa baru nak buat...tq.

    ReplyDelete
  12. Info yg bagus ni... thanks sharing Lya.. :)

    ReplyDelete
  13. ooo baru tahu. pas nh nak buat. banyak sangat orang invite

    ReplyDelete
  14. kak Lya..terima kasih bagi info ni..JM kerap terima invitation game di FB tapi x tahu nk ignore so lepas ni boleh hidup dengan tenang heee

    ReplyDelete
  15. Finally saya jumpa juga cara untuk berhentikan semua tu. Rimas rasanya asyik dapat invitation untuk main game. Hmm. Thanks Kak Lya!

    ReplyDelete
  16. Thanx for sharing, k.Lya.
    Memang nyampah asik dapat game invitation sebab saya xmain game.

    ReplyDelete
  17. Memg kurang gemar org yg pndai2 invite game ni..vagus juga da cara ni kan

    ReplyDelete
  18. Sy dh wat... mmg tpi lpas update fb.. ada smula... huhu

    ReplyDelete
  19. sape yang tak suka saya kat fb tu boleh la tengok tuto ni . sebabnya main game kat fb duk send2 ke orang . mesti nyekik . huhuu .

    ReplyDelete
  20. timaseh kak! huhu..kekdg annoying sesgt..sbb kekdgn org yg men gme tu pun xtau diorg invite kita..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.