❤ Bila Lappy Demam ❤

February 08, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Ahad Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...


Waaa waa waaa..Petang tadi macam biasa la Lya bukak lappy untuk up satu entri ..Tungu punya tunggu pah ke sudah duk loading manjang..Mula2 keluar Please Wait pastu Welcome pastu jadi hitam tak nampak apa satu..Yang ada anak panah tu jer.Yang lain memang takde benda dah kat situ..

WhatsApp kat kawan2 tanya camner nak buat apa citer kalau jadi gini..Blogger ArzMoha dan Blogger Mommy Irra antara yang sudi menolong.Suh buat camtu buat camni..Tapi sampai ke sudah tak jadi jugak.Memang ler tak jadi Umi 3AI bukan pro bab2 ni..Kita pandai ketuk2 keypad jer baiki hampehhh memang takde bakat langsung.Al maklum la tak belajar bidang ni huhuhu.

Susah sangat tak jadi lagi,cari plak cara nak selesai masalah ni kat Mr Google.Buat lagi apa benda yang disuruh masih tak jalan jugak..Sampai satu tahap Umi 3AI dah naik serabut dah,.rasa nak hempuk jer Mr Acer yang dah tiga tahun berjasa ni...Kang kalau hempuk kan lagi parah jadinyer..

Malas nak panjang citer Umi 3AI isytiharkan Lappy Dah Demam..Demam teruk hinggakan tak boleh bangun dah..Maka kena hantar kat Dr Pakar la jawapnyer. Kan kalau Umi 3AI terus layan kan jadi lagu lain pulak lappy ni nanti..

Sedih kejap sebab peneman setia dah takde..nak update blog pon susah..Bukan susah apa susah sebab update ngan tab atau hp selalu sangat typo.Typo manjang..Kecik weyy keypad huhuhu..Tipu bersepah2..Nak kena edit balik jadi satu kerja huhuhuhu...

Tapi takpe laa Umi 3AI bertabahlah untuk hari2 mendatang tanpa lappy.Nak buat camne kalau dah sakit.Tapi kan kan kan pasni nak up entri susah la huhuhu.Harap2 tak lama sakit si lappy tu..Doakan la moga2 lappy Umi 3AI cepat sembuh yaaa..

Out dulu..Selamat Malam sahabat !!!!
Happy Blogging ❤❤


Artikel Menarik yang Lain

29 sang pencerita

  1. Kalau dah demam kene bwk pi Klinik cepat2... Cian lappy tu ;)

    ReplyDelete
  2. ka Lya...JM faam perasaan kak Lya tu sbb JM pernah alami situasi yg sama tapi bukan tak boleh ON..boleh tapi loading lama giler..cam kena serang dek VIRUS..terutam tine nk BW dan reply komen kawan2...sejak terjebak dgn dunia blog ni x dapat tgk blog satu hari makan pun x de selera...tak boleh nk tahu apa yg kawan2 update dalam entri..

    so krg ni dh hantar jumpa Dr belum? cepat-cepat..pasti kami merindui mue :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu sedihnyer takde lappy..Tu la JM macam yg kak lya ckp laa klau tak bukak blog rasa serba tak jena huhuhu..mcm plik jer rasa huhu...hahaha rindu ker..Takpe laa buat masa sekarang kak lya guna tab ngan hp jer hehe boleh laaa....ok nnt ada masa g htr jumpa dr..

      Delete
    2. uish parah tau kalo lappy CT rosak.. janganlah dia buat hall.. hantar jumpa doc ambil antibiotik pleeease..

      Delete
  3. selamat pagi ^_^ singgah sini merinduuuuiii...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi Syira,.ala kak lya pon rindu syira jugak hehe..ok ok nt kak lya singgah ya..

      Delete
  4. Salam kak Lya! Alamak! Adakah itu petanda kena beli lappy baru? Oh tidak! Hehehe. Mungkin lappy nak rehat seketika ataupun suruh Kak Lya berehat sebentar dari taip blog. Hehe. Setuju dengan Kak Lya, kalau tulis entri melalui hp atau tab, memang typo sana sini. Satu kerja lagi nak betulkan typo tu hehe. Apa pun, semoga lappy cepat sembuh ya Kak Lya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam. hehe pojie..kat kg lagi ker??..Beli lappy baru huhuhu tgk kdaan lappy ni dlu mcm mana ...kak lya mmg ssh nak berehat dr blogging..rindu kalau tak menaip ..tulaa keypad kecik selalu sgt typo...kena edit blk sblm publish huhuhu..sabor jer laaaa

      Delete
  5. Typo pon jadi tipu..hihihi harap bertabah lah kak lya. Dah demam kena kasi makan ubat cepat2. Semoga lappy cepat sembuh ya. Atau boleh request lappy baru. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaaa huhuhuhu ,.tak tau lg apa cter hubby kak lya lum htr lagi huhuhu

      Delete
  6. sabar je lahh kalau lappy rosak ke intrnet tak dek ke. heheh. nak yang baru lah tu kot kak lya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli baru beliii baruuuu hehehe sabor jer laaa

      Delete
  7. kesian Lya, semalam pcl x dapat nk menolongi langsung..dah ok ke masih demam lagi? harap lappy Lya cepat pulih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu takpe laa..ujian Allah .terima dgn hati terbuKa..Ntah laaa lum bwk kedai lagi tatau apa citer huhuu..

      Delete
  8. semoga lappy kembali sembuh..

    ReplyDelete
  9. kite diserang demam jugak..huhuhu.. bertabahlah wahai hati.. kena simpan dalam2 keinginan nk menaip lebih2..huhuhu

    ReplyDelete
  10. pernah gak skali dua jadi cemni. tapi CT dak hntr baiki pun. biarkan x on dua tiga hari. kalo tak okay gak baru hntr orang.. susah hati laptop rosak.. semua dalam laptop.. gmbr la apa la..

    hope lappy sihat nanti =)

    ReplyDelete
  11. Sian lappy. Kena bagi supplement tu lya...hehehe...

    ReplyDelete
  12. mintak diganti baru agaknya kak lya. tak ada ka sesapa nak taja?

    ReplyDelete
  13. anta kedai terus kang senang citer..memang susah nak buat kerja takde lappy ni kan..

    ReplyDelete
  14. Bila lappy demam silap2 boleh berjangkit kat tuannya juga tu huhu.. Semoga dpt cpt dipulihkan ye.. :)

    ReplyDelete
  15. Mmg sedih la... demam dia tu ggu mood tuan dia skali tu kan..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.