❤ Bila Insyirah,Iman & Akif Jumpa Kedai Alatan Sukan ❤

January 27, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Selasa Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...

Ok kali ni Lya nak citer sikit perihal peel perangai anak2 Lya .Setiap kali kalau ke pusat membeli belah dan terjumpa pulak dengan kedai peralatan sukan untuk bersenam macam kat bawah ni,diaorang akan buat tempat tu jadi tempat bersenam untuk diaorang.Macam gym berbayar gituuu,hehehe.Pantang nampak bendalah ni memang diaorang akan terjah benda ni dulu.Dari dulu hingga la sekarang dah jadi tabiat pulak dah bagi diaorang untuk excersice bila nampak jer benda ni.

Ha aaaa cer tengok tu sempat lagi posing dalam duk kayuh basikal tu.Katanya misi membakar kalori..Alahai tang mana nak bakoor pon tak tau laaa.Ikut jer la Kakak membakar kalori..Macam2 benda yang dia cuba.Lepas satu satu lepas satu satu.Suka sangat dapat bersenam.Agak2 kalau beli kat rumah ni apa jadi agaknya ya ??

Ni pulak Abang Iman punya turn..Kayuh jangan tak kayuh.Dia punya kayuh tu macam duk kayuh basikal kat rumah.Kekadang naik segan ngan promoter kat situ..Tapi diaorang sengeh jer siap suruh cuba yang lain2 lagi..No hal la kata diaorang.Boleh cuba yang tu yang ni.Cuba la mana suka.Siap bagi tunjuk ajar lagi bagaimana cara nak guna benda ni..Kiranya memang TERBAIK la diaoarng buat kerja.

Ha..Ni dia,.Kayuhan dia tu tak ingat dah,Tu bukan basikal Akif ya sayang.Tu barang jualan hehe.Tak pandang kiri kanan dah kalau seronok mengayuh.Boleh berpeluh jugak tengok dia duk kayuh laju semacam jer.En promoter sengeh sengeh jer tengok.Umi lak jadi malu.Siap ajak balik lagi.Tapi bila dia dah jumpa jgn harap la leh balik awal.BALIK AKHIR la jawapnyer.Kadang2 orang lain nak cuba pon tak boleh sebab dia sorang jer duk layan bendalah tu hahaha.Selagi tak puas selagi tu laa Umi ngan Abah kena bertabah kat dalam ruangan barangan sukan tu.layankan jer laa dah anak2 suka..

Nak tanya nak tanya,Nak tanya sikit .Anak2 sahabat Lya ada tak sama peel cam anak2 Lya ni..Meh citer sikit kita pakat2 kongsi hehehe ..!!!

Artikel Menarik yang Lain

20 sang pencerita

  1. Kalau dah namanya kanak-kanak, nakalnya Allah saja yang tau..hehe

    ReplyDelete
  2. hihi biasalah budak-budakk. hoho

    ReplyDelete
  3. Setakat ni kecik lagi kan.. xde la nk wat cmtu.. hehe

    ReplyDelete
  4. hahaha...habisla masuk kedai terus cari tu

    ReplyDelete
  5. kalau anis pon buat cmnie..hahah..ooppss

    ReplyDelete
  6. Hahaha..Akif.. Akif..lama ana tak singgah sini. Rindu pulak baca celoteh anak2 k.Lya. Comel je. Selalu kalau gi mall, anak buah ana p0n cam anak2 k.Lya. Suka sgt ngan alatan gym ni. Pastu sebelum msuk ana da warning awal2, jgn main brg2 centu. Muahahaa. Macik yg kejam. Ekekeke

    ReplyDelete
  7. heheheh..mak nya tak join sekali ke??jhahhaha...

    ReplyDelete
  8. kak lya kena beli satu ni letak dekat rumah. hehehe :D

    ReplyDelete
  9. hihihihhi seronok kayuh ya akif??? hihihih

    ReplyDelete
  10. Excited Akif yer... Kena suruh umi beli satu nie ^-^

    ReplyDelete
  11. Salam... kalau dah semua anak2 minat tu dah tiba masa nak kena buat gym sendiri kat rumah... nanti anak2 membesar jadi body builder... kan best (mak bapak pun bulih juga)

    ReplyDelete
  12. Selalu nampak alatan2 ni kat shopping mall.
    Tapi, segan nak try.
    Anak2 saya pun sama ajak try..saya buat dono je. Takut kena beli pulak karang.

    ReplyDelete
  13. Selalunya macam ni lah... kalau xde benda tu dirumah. Cuba beli...bersawanglah kat rumah...hehe

    ReplyDelete
  14. xpernah masuk pon bahagian ini hihi

    ReplyDelete
  15. Seronok tengok... klu saya pun silap2 mcm tu juga rasanya hehee...

    ReplyDelete
  16. tak pernah bawak p section ni.. tapi anak2 buah CT xleh tengok kolam mandi.. jadi tak terkawal.. so untuk tidak memeningkan kepala.. xyah bawa hahaha..

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..