❤ BerPAYUNG Di Melaka ❤

January 06, 2015

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Selasa Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Baru2 ni Lya sekeluarga ke Melaka ...Ini hajat anak2 untuk jalan2 sempena cuti sekolah.Kami ke sana selama dua hari jer sebab kat Melaka hujan jadi nak jalan2 pusing2 pon tak best sangat.Melaka kalau nak best kena jalan2 pusing2 teroka semua tempat.Kalau berkereta tak best sangat la sebab tak semua tempat boleh singgah.Kalau jalan kaki memang best semua ceruk boleh masuk.Tapi sebab hujan tak henti2 maka mood nak jalan2 pon ke laut.

Nak buat camner dah pergi musim hujan..Ingatkan kat Melaka tak hujan tapi hujan macam musim tengkujuh kat pantai timur jugak.Alang2 dah sampai singgah kat tempat2 tertentu jer la.Snap gambar sekeping dua.Ada la jugak gambar kenangan anak2 kat Melaka.Hehehehe gambar pulak kat tempat yang sama jer macam pergi sebelum ni.Kalau ikutkan ni dah kali ke 6 kot kami ke Melaka.Jadi tempat masih lagi sama.Cuma sekarang ni banyak dah yang berubah.Semakin membangun.

Layan gambar2 menarik kat Melaka.Gambar berPAYUNG dulu la.Nanti citer bersambung lagi.Takde idea nak tulis untuk kali ni.Jadi Lya letak gambar jer la sebagai kenangan untuk anak2 semasa bercuti di Melaka.Esok2 Lya citer lagi ya..Out dulu solat maghrib..










Artikel Menarik yang Lain

26 sang pencerita

  1. Dah lama saya tak pergi Melaka. Tapi, memang tiap kali pergi, Melaka memang akan berubah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu Farah...Kak Lya dah beberapa kli pergi ..tiap kli pergi mmg berubah..Farah..Kak lya dah dpt FM dari Farah tgh tadi...tq farah...

      Delete
  2. Hihi. Comel ha masing2 dengan payung. Yt plan nak ke melaka jg tahun ni sbb yt suka ke melaka. Heeee.

    ReplyDelete
  3. nani kalau pergi melaka mesti nak cari asam pedas. sedaaaaapnyaaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kak lya tak berapa mkn sgt asam pedas ..

      Delete
  4. hebat akif kita ni..tahnia akif dapat bersiaran di kota Melaka..terbaik lah di Melaka..inshaAllah suatu masa akan pergi sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..nnt cikgu pon blh la kd Melaka..

      Delete
  5. best ja tengok ..happy akif ya..wajib terima kasih kat mak ayah ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..happy sokmo dia ni Cikgu..ssh nak tgk sdih..

      Delete
  6. Hihi. Comel ha masing2 dengan payung. Yt plan nak ke melaka jg tahun ni sbb yt suka ke melaka. Heeee.

    ReplyDelete
  7. Wahh seronoknya jenjalan.. payung tu cantik2 dan nampak meriah semuanya. Menampah kemeriahan Lya sekeluarga.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak.. baru perasan typolah.. 'menambah'.. :D

      Delete
    2. Singgah lagi tengok payung.. :) :)

      Delete
  8. Lya tak bawak anak2 naik bot, beca ...kalau pcl itu yg nak dulu.

    ReplyDelete
  9. Klau dlm keadaan ujan sukar sikit nak round2 kan

    ReplyDelete
  10. Klau dlm keadaan ujan sukar sikit nak round2 kan

    ReplyDelete
  11. wah kena beli payung pula la yer.... nak tunggu cuaca ok alamat tak bercutilah.
    tapi satu keuntungan bercuti ketika hujan. tak merasa panas :)

    ReplyDelete
  12. kat melaka byk tempat blh pergi ... selamat bercuti .

    ReplyDelete
  13. comei plak tengok payung tiga3 tu..

    ReplyDelete
  14. comei plak tengok payung tiga3 tu..

    ReplyDelete
  15. Tertinggal satu aksi... bergambar sambil melompat dgn payung! Mesti cantik!

    ReplyDelete
  16. Amboi berpayung sorang satu.
    Cantik-cantik pulak tu payungnye.
    Sian datang dari jauh tapi musim hujan pulak.

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.