❤ Jangan La FOLLOW Kalau Nak UNFOLLOW ❤

November 17, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Selamat Petang Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Baru2 ni kat instagram kan ada satu dua tiga spesis tu kan dia FOLLOW kita.Follow la sangatttt .Naik la jugak FOLLOWERS INSTAGRAM kita tuuu ..Lepas dah FOLLOW kita tu kita FOLLOW la dia balik tanda persahabatn gituuu.Tak sampai pon dua tiga hari FOLLOW,dia UNFOLLOW kita balik.Ntah apa salah kita,kita pon tak tahu..Kita dah buat dosa apa ntah kat dia hingga UNFOLLOW jadinyerr ..Kita tak kisah sangat dia tu tu tu tu nak UNFOLLOW kita tapi yang kita kisahkan sangatttt tu kenapa la dia g FOLLOW kita kalau setakat nak UNFOLLOW lepas tu.Dia tu tu tu takde kerja sangat ke apa ?? Atau memang kerja dia FOLLOW UNFOLLOW orang kot.Aduhai manusia zaman purba sungguh dia tu tu tu !!


Ok malas dah cakap bab FOLLOW UNFOLLOW...Kita cakap bab kita FOLLOW orang pulak..Ok bila kita dah FOLLOW seseorang tu atau ORANG FOLLOW kita,kita mesti rasa suka kan?? Ya la ada jugak kawan atau orang luar yang sudi FOLLOW..Seronok sangat bila orang dah FOLLOW kita pon FOLLOW balik..Dapat juga tambah kawan alam maya..Alhamdulillah syukur sahabat bertambah..


Tapi ada jugak rasa sedih bila kita dah FOLLOW kawan atau orang yang kita kenal tu tapi dia langsung tak follow kita balik..Huhuhuhu sedihnyer.Tapi takpe la kita anggap dia tak nampak kita dah follow dia .Takkan la kita nak g UNFOLLOW jugak.Tapi kan sekali sekala rasa jugak nak UNFOLLOW balik sebab sesetengah tu orang yang jual barang jer bukan kawan kita pon hehehe.Boleh tak kalau kita pon buat camtu.Agak2 kalau kita buat camtu orang tu marah tak ??Tak marah kot sebab dia bukanFOLLOW kita pon kita jer FOLLOW dia hehehehe..Jangan Mareee naaaaa !!! Nanti kena jual ..


Ok..senarai kat atas ni kawan2 yang kita dah FOLLOW..Jangan lupa FOLLOW balik ya...Kita dah FOLLOW U laaa ..U la pulak FOLLOW kita hehehee ....Tq So Much ...Tak nak FOLLOW pon takpe kita dah FOLLOW kita takkan UNFOLLOW balik ...

Happy Blogging Sahabat  ❤ ❤

Artikel Menarik yang Lain

25 sang pencerita

  1. rmainya follower... meh follow kita gak. imladyadie =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe baru 600++ baru ..Sikit jer tu Allene .........Ok nnt Kak Lya follow Allene

      Delete
  2. hehehe...kadang tu sbb mmg dorang nak followers byk...sally cuma follow akaun yg sally nak...tu yg kadang-kadang x tau pun sape yg follow atau unfollow :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally follow kak lya tak hehehehe .........

      Delete
  3. nak bersahabat bukan sekadar follow aje..kena bertegur sapa..semoga ikatan persahabatn dapat terjalin..kan..

    ReplyDelete
  4. haha..org yg unfollow tu suka follower byk tpi nk following sikit kot..hihi..
    timm klau org xknal mmg xfollow la..insta ni privacy sikit..xmcm fb..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe Kak Lya kalau yang jual2 barang FOLLOW mmg susah sikit la nak FOLOW balik huhu...Sebab kita takde kepentingan ngan barang yang dijual kita tak follow laa ..

      Delete
  5. Klau org kita tak knal ok je... Tpi bila kwn yg kita kenal tu bertmbah sedih..

    ReplyDelete
  6. Ada suruh orang follow masa GA tak??sebab ada yang bagi tau kat saya,dia kalau orang suruh follow time GA,dia follow je..ikut syarat,...lepas tu bila dah habis GA dia unfollow la..sama macam like kat fb tu la..tapi kalau saja2 follow orang supaya orang follow balik,kemudian dia unfollow,memang itu cara jahat la.tak baik la buat gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa takde ..Kak Lya mana ada buat GA mintak follow ig bagai ..takde takde hehehe ......Ni kawan pon ada yang UNFOLLOW balik ..sedihh sangat ........

      Delete
  7. Mmg letih org yg follow & tiba2 unfollow pulak.. Kdg2 ada yg tak perasan bila dah ramai2 tp lambat laun perasan juga. Cuma klu dah berminggu2 tak perasan tu mmg sengaja tak nak perasankanlah tu hehee.. :D

    ReplyDelete
  8. Zumal pun ade gak jumpa spesis camtu, bukan kat IG jer tapi kat twitter gak... Tapi ade gak orang yang follow zumal tapi zumal takut nak follow balik sebab tengok identiti pelik dan banyak gambo sensor :))

    ReplyDelete
  9. Sama la juga dengan req nak link exchange. dah blogger tu letak link kita dan kita pun letak sama, tup tup dia dah remove link kita pula tnpa sebarang pemberitahuan. klu blog dia femes takpe la jugak..huhu

    ReplyDelete
  10. rajin pulak orang tu unfollow...dah follow tu follow je larrr...

    ReplyDelete
  11. gambar anis xde la pulak..hihi... anis dah follow semua laman social kak lya..hahah... ade twitter..ngee~~~ :)

    ReplyDelete
  12. Ada masalah kot..
    Kadang2 mesti wondering jugak kan kenapa dia buat macam tu.
    Ada banyak masa sangatlah tu..
    Saya dah follow x sempat pun nak buat unfollow tu.

    ReplyDelete
  13. Ikut memasing punya citarasalah kot

    ReplyDelete
  14. huhuhu.. TER follow agaknye tu kak lya.. zaman skang bdk2 setahun pandai klik handphone parents dorang.. reply watsapp group lah.. ter like lah.. mcm2 ter lagi la...

    ReplyDelete
  15. Haaa ade jugak org jenis follow tok kite follow dia balik.. pastu unfollow la sbb dia mmg xnk follow kite.. ayu akan unfollow kalu dok ulang tayang selfie berulang2 kali dlm 1 hari... gmboo yg same je pon.. xperlu la upload smpai 3 4 kali...

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.