❤ Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ❤

November 10, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Selamat Pagi Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...


Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi
Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah  Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.


Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.

WhatsApp & Line : 016 4858235

Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

( Saya perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk untuk melindungi diri serta ahli keluarga daripada gigitan nyamuk yang tak pernah pupus di mukabumi ini..Sekarang dah masuk musim hujan,makin banyak la nyamuk mencari mangsa..Tapi kalau dah pakai Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk nanti confirm nyamuk tak berani nak dekat apalagi cuba cuba nak menggigit.Diri dan keluarga bebas daripada penyakit bawaan nyamuk seperti demam denggi..Dah ada Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk tak perlu nak risau lagi.Beriadah di petang hari nyamuk takut nak mendekati.Confirm nyamuk bertempiaran lari.Diri suka keluarga pun suka,pasti senang hati..Nak tidur tak der la tergaru garu lagi.Nyamuk dah lari tuan rumah cukup HAPPY !!! )

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Artikel Menarik yang Lain

37 sang pencerita

  1. Gud luck Kak, lya pun nak join la

    ReplyDelete
  2. wow sesuai kalau bercamping atau tempat yang banyak nyamuk

    Semoga berjaya kak Lya

    ReplyDelete
  3. All the best yea...dari GA yang sama... =D

    ReplyDelete
  4. Menarik gelang ni kan. Tak perlu disapu..

    ReplyDelete
  5. Bagus juga mcm ni eh.. All the best Lya.. :)

    ReplyDelete
  6. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html?m=1

    Gudluck.. :)

    ReplyDelete
  7. salam..singgah cn
    http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

    ReplyDelete
  8. Salam ukhwah, Singgah sini dari segmen Giveaway Bugslock Mialiana.Com

    ***IsmailDotCom***

    ReplyDelete
  9. Salam. Terima kasih sudi join Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

    Senarai peserta telah dikemskini dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 17 November 2014.

    Good luck (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum.. singgah sini dari segmen yang sama.. good luck ya..

    http://izzeyda.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

    ReplyDelete
  11. Good luck! Datang terjah dari segmen yang sama.. :)

    http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

    ReplyDelete
  12. Salam ziarah dari segmen yang sama ;

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

    Semoga berjaya ... (^_^)

    ReplyDelete
  13. Singgah dari segmen yg sama.. good luck.. :)

    http://www.munirahizzan.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

    ReplyDelete
  14. Singgah sini dari segmen yang sama..good luck

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum...
    Ayah Rie singgah dari segmen yang sama..selamat bersegmen n good luck n all da best Ayah Rie ucapkan...

    http://ayienawi.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

    ReplyDelete
  16. salam.singgah dari Giveaway Mialiana
    http://www.kisahsidairy.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html
    all the best ya!

    ReplyDelete
  17. tahniah...

    http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-pengumuman-34-blogger.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  18. betul tu kak kalau tak pagi2 bagun bintat habis badan . tahniah kak :) singgah dari senarai pemenang

    ReplyDelete
  19. Tahniah lya... :)
    Semoga sama-sama berjaya di peringkat yang seterusnya
    ProVide Network

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum

    singgah drpd segmen yg sama :) salam ukhwah..jempot singgah ke blog saya

    alynnazfiz.blogspot.com :)

    HEHE..kak Lya ...lin bw sini >_<

    ReplyDelete
  21. sila semak tracking number di sini
    http://www.mialiana.com/2014/11/penghantaran-batch-4-bugslock-gelang.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  22. Salam. Sila buat entri review mengikut syarat-syarat yang dinyatakan dalam entri ini.

    http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-review-bugslock.html

    dan wajib hantar sebelum 11.59 malam 10 Disember 2014. Terima kasih.

    - Mia Liana -

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..