❤ Cara BLOCK Orang Di Google Plus ❤

November 13, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Selamat Petang Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Bila orang datang kat blog kita ..Kita mesti suka kan kan kan !!!.Ya la bukan senang orang nak datang atau singgah kat blog kita.Bila sekali dia datang,dia singgah,dia baca dan dia komen kat blog kita.Memang kita suka..Tapi bila datang jer KOMEN dia tu macam peluru berpandu ibarat nak MEMBUNUH tu yang buat kita PANASSS HATI sangat.Kalau sekali dua boleh tahan lagi la kan.Tapi kalau dah berkali2 tu namanya nak cari NAHAS la tuu.Nak kena la tu.Datang KOMEN kat blog orang tak berjemput pastu komen pulak yang MENYAKITKAN hati.LU BIKIN GUA PANASSSS BRO !!!! Nasibla kita punya BLOG KAN KALAU TAK APPROVE TAKLEH LA KOMEN MASUK KAT BLOG.Kalau tak,mahunya kita ni melompat2 cam katak duk delete semua komen dia.Nasib laaa kita guard jugak petak komen kita tu..Alhamdulillah syukur !!!..Maaf ya ayat petang ni kurang STABIL ..Mood nak marah jer hahaha..Kalau tak nak baca jangan baca hokeyy ..

Tapi kan,kalau kena camni kita boleh BLOCK jer orang tuuu ...Lya pon baru jer belajar cara nak BLOCK orang kat G+ ni haaaa ...Pasni senang sikit dapat jer manusia cam kat atas tu terus dennn BLOCK tak yah tunggu2 dah hehehehe ......

Sapa Nak Belajar Boleh Tengok Sini ...

Login ke akaun Google+ anda atau terus ke Google+ di https://plus.google.com
Pilih teman dengan cara mengklik tab menu teman atau terus jer tulis nama orang yang nak di BLOCK tu kat ruangan SEARCH ...Pastu akan keluar la gambar tuan punya Google+ yang kita nak BLOCK ..

Dah jumpa klik icon (V ) pada tampilan profil orang tersebut 


Setelah mengklik icon (v)  tersebut akan muncul tampilan seperti di bawah 


Pilih dan klik Report/block
Bila dah KLIK  Report/block,akan muncul tampilan seperti di bawah 


Pilih jer...Just tick tick jer,dah selesai ..


Bila dah siap semua akan keluar la gambar orang yang kita block tu tertulis BLOCKED..Lupa pulak nak Screen Shoot gambar tadi ..Aduhai sebab dah BLOCK hilang sudah profile dia kat sini ...

Misi memBLOCK orang dah selesai..Sibuk sangat duk komen kat blog orang itu ini itu ini mengalahkan PAK USTAZ,USTAZAH pulak dia..Kalau ayat tu baik2 takpe la kan !! Ni ayat dia macam nak MEMBUNUH namanyaaa...Ko pergi main jauh2 la tak yah datang sini lagi ..Buat semak jer ..Maaf cakap la ya ..Tak datang sini pon takpe kita tak jemput la weyyyy kalau setakat nak HENTAM ORANG ..Macam la dia tu baik sangat...Pelik weyyy manusia nie ..Macam2 ada ..Ko buat la satu BLOG pastu ko komen abihh citer ..Orang tak sakit ati ko pon takleh dosa...Huhhhhhhhhh !!!

Untuk pengetahuan inilah insan kedua yang Lya BLOCK dari Google+ ..Sapa yang seterusnya .....TUNGGGUUUUUUUUUU !!!...

Thanks Bro Potia Casadelarossa = PEMILIK BLOG SILENCEBLOGZ sebab sudi ajar kita cara BLOCK orang .. Tq so much Bro... Kita dah boleh BLOCK orang dah hehehehe !!!!


Artikel Menarik yang Lain

30 Sahabat Setia

  1. ada jugak yg jenis mcm ni kak. malah sy selalu gak setting mute kat sesetengah pengguna google+. sikit2 nak tag nama kita, padahal bende x berkaitan. buat semak je notification dtg hari2. block belum pernah lg, sbb belum terjd mcm akak. hihi. sabar k kak. dah...x dpt dah org tu nak komen kat kotak google tu. padan muka

    ReplyDelete
  2. Sapala manusia yg x d undang mmbuatkn akak kita mrh ni ya, Sbr ya Kak..klau lya kena msti trus block je kan

    ReplyDelete
  3. pcl sejak buag kotak komen g+ , kira dah tak hirau langsung pasal gplus..cuma share post entri saje.. pasal komen biaq pi.

    ReplyDelete
  4. mama pulak masalah orang takde akaun google.. maknanya pembaca dari luar, a.k.a stalker ... abis dibusukkannya nama blog mama,. jiran2 terbaik buat perangai.. apakan daya.. dorang jeles, kita jadi blogger agaknya,, biarlah.. semoga diberi keinsafan kepada mereka.. sabar LYa.. tapi eloklah block mereka ni., baru aman dan tenang jiwa..
    Mama Niza

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing kak lya...boleh la saya bersedia klo kne serang macam ni...sabar ye kak..nasib baik kita bole filter dulu sblom publish komen...klo x, jenuh gak kan....

    ReplyDelete
  6. akak dah guna dah Lya...selalunya akak block follower lelaki yang macam2...ntah apa2 ntah...

    ReplyDelete
  7. Sabar jerlah, ada juga orang macam tu ye. tq for sharing.

    ReplyDelete
  8. setakat ni xde lagi . klau ade lepas ni block je la

    ReplyDelete
  9. asalam..di blog lama etuza ada anonymous tak di kenali..SPAM pun masuk..etuza masih kurang faham cara, inshAllah akan datang untuk lebih faham .Tq share ini.
    Minta maaf banyak2 jika ada komen tak membahagiakan perasaan. kadang2 bila dah mesra maya ada lah joke sikit2 niat nak lagi tambahkan kemesraan maya.

    ReplyDelete
  10. terima kasih join anugerah tu sebagai calon

    ReplyDelete
  11. Hisshhh..sapa tu k.Lya.
    Saya pun dah mula ada sorang ni.
    Tengok dulu nak block ke tak.
    Sebab komen dia pun pendek2 je.
    Masih boleh bertahan.. Kalau meletup nanti pepaham..

    ReplyDelete
  12. Selamat malam K.Lya.
    Jangan block kita tau.
    Hehe..gurau2 je.

    ReplyDelete
  13. Hihi..kenapa tak ajak cik akak marah dia balik kak lya..hihu. kita bikin gempak bah kak..hahaha...cik akak dulu salu kena kacau insan kat situ kak..last tak last..cik akak blog..ambik kau..hihi..buat bikin panas je..hihi..sentap je kan kak....pergi main jauh2 ye...

    ReplyDelete
  14. ada jugak yang komen sakit hati yea.....

    ReplyDelete
  15. boleh block juga ye... tq tq.. ingat kn kena redha je hehehe...

    ReplyDelete
  16. Memang menyusahkan bila orang datang komen tanpa ilmu dan sekadar untuk menyakitkan hati kita je..

    ReplyDelete
  17. Org yg merapu2 ni mmg wajar di block je kan hmmm...

    ReplyDelete
  18. ye la..kalau dah menyakitkan hati sangat elok di block saja.. dari kita geram dengan komen entah apa². tak suka tak payah nak masuk komen.ini buat komen yang menyakitkan hati pulak kan? sabar ye sis?

    ReplyDelete
  19. Hehe. Siapakah gerangan yg diblock. IM tak terbuat lg..

    ReplyDelete
  20. kita pun ada block segelintir sbb macam apa dah perangai.. uhu..

    ReplyDelete
  21. nice sharing... x pnh lagi la jmpa stakat ni

    ReplyDelete
  22. mesti dia dengki ngn kak lya tu.. biasala manusia lemah kan..

    ReplyDelete
  23. ishh sape yg berani komen tak baik nie? nak kena nie.. tapi elok la tu.. dipersilakan keluar..ahhah... org cmtu kita block je..aman dunia blog..hihi..

    ReplyDelete
  24. Ermmm..komen yang elok2 sudahlah kan.
    Kalau x suka kita, just tinggalkan je.
    Take it or leave it!
    But don't mess it!

    ReplyDelete
  25. Kak lya jgn block ayu yee... hahaha komen2 ayu blm tahap nk membunuh lg... ishhh saoe yg brani sgt dok kondem2 blog org tuu..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.