❤ Tutorial Padam Kediaman Anda Di Google Street View ❤

October 04, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Sabtu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Anda nak padam kediaman anda kat Google Street View.Jom ikut langkah2 yang telah Lya berikan kat bawah ya ..

1.Buka aplikasi Google Maps


2.Taip lokasi kediaman anda,KLIK Street View pada butang kiri sebelah atas.Dah klik nanti akan keluar satu anak panah .. Terus bawak anak panah tu menghala ke kawasan kediaman anda.Bila dah jumpa kediaman anda berhenti je kat situ ... Letak anak panah tu betul2 kat kediaman anda bukan kediaman jiran anda OK ..


3. Kemudian KLIK Report A Problem pada bahagian bawah sebelah kanan,


4.Dah KLIK Report A Problem akan keluar satu borang macam kat atas.Kat sini ada satu petak warna MERAH tu kan ? Nampak tak petak merah tu ..Petak tu adalah cth kediaman anda yang anda berhentikan anak panah tadi .Tu sebab Lya minta anda hentikan anak panah betul2 kat kediaman anda.Letak kat depan pintu pon OK hehehehe.. Ok pastu isi semua sekali ruangan yang telah disediakan .


5. Pada ruangan Why are you reporting this Street View? (Please chose one from following options) Request blurring:What would you like us to blur? pilih My Home dan tuliskan alamat rumah anda pada ruangan kosong yang telah tersedia.Dah siap tulis semua,semak balik dan tekan butang SUBMIT.



Dah SUBMIT akan keluar kenyataan daripada Google Maps macam kat atas ni...Ok dah siap ..Kita tunggu jawapan yang akan diberikan Google Maps mengenai report kita tu kat email ya ..

Jom sama2 kita kongsikan agar PRIVASI kita semua tidak diceroboh sesuka hati ..Lya dah PADAM Korang bila lagi..???

Artikel Menarik yang Lain

36 sang pencerita

  1. asalamualaikum..wah kreatif..makinbagus lah blog ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam ..Thanks Cikgu Etuza

      Delete
  2. Zumal siap daftar lagi kat waze bagi orang tau rumah. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  3. Kampung husband sampai pintu msok kampung je....pastu dah xde...ceruk sikit xcover kot...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe ..Lya punya sampai pintu rumah huhuhu.... semua adaa ... kasut selipar pokok bunga bunga kain baju detail hahahhaa ...........

      Delete
  4. oo camtu caranya. agak bahaya jugak kan klo tetamu dtg punya niat hitam. bahaya...

    ReplyDelete
  5. nanti nk buat jgk ler..thnks kak lya atas perkongsian ni..

    ReplyDelete
  6. Selamat menyambut hari raya aidil adha maaf zagir dan batin dari saya sekeluarga.

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum...

    ramai gak mselim3 tgk blogger setting pasal 'benda' nie... boleh setting nanti. Thanks .. nak cuba nie..

    mselim3

    ReplyDelete
  8. mmg menceroboh privasi . geram jer tgk ... grrrr

    ReplyDelete
  9. Mmg kena padam ni. Takut lebih bnyk menyalah dari kebaikan je. Thanks sharing Lya.

    ReplyDelete
  10. tak sempat lagi nak survey pasal google view ni... ramai kata bahaya.... adui... nak advance pun tak kena gaya :)

    ReplyDelete
  11. Ada kebaikn Dan keburuknnya kan

    ReplyDelete
  12. Thanks k.Lya.
    Adik ada sebut pasal padam location kita ni tapi tak sure kat mana.
    Nanti nak cube.

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.