❤ Kasut Sekolah Baru Untuk Iman ❤

October 01, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Salam Rabu Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Semalam keluar ke pasaraya nak beli barang dapur tapi teringat pulak Iman ada bagitahu kasut sekolah dia tak berapa nak OK..Dah koyak dan jugak ketat sikit ngan kaki Iman...Abah cakap jom la ke Kedai BATA beli kasut sekolah baru untuk Iman ..Suka hati la dia,bila dengar abah cakap camtu..Muka pon berseri2 jer ..Orang nak dapat kasut baru la katakan..Hikhikhik ..


Ok dah sampai kedai kasut Bata..Tengok2 belek2 dulu kasut mana yang berkenan..Umi ngan abah jadi pemerhati je..Iman sendiri yang akan buat pilihan..Cer tengok cer tengok ..Tu mesti duk fikir tu nak yang mana satu berkenan di hati.Biar la dia pilih kasut mana yang dia suka...


Dalam  duk cari kasut mana yang berkenan,sempat lagi Umi duk menyibuk ambik gambar..senyum sikitt kita ambik gambar dulu kat Kedai Bata ni ..Masa ni tuan kedai senyum sengih senyum sengih jer tengok ..Ntah ntah dia cakap mak budak ni takde kerja ke asyik duk ambik gambar jer kerjanya..Huisshhh tak baik tak baik ..Tak baik la Lya duk prasangka gitu ..
Hehehe takde la saja jer tu.


Akhirnyer dah dapat pilihan hati..Kasut yang dia berkenan..Sekali cuba jer dah ok ..Tak payah nak susah2 cari yang lain ..Jimat masa Umi ngan abah ..Iman ni anak yang jenis tak kisah sebenarnya mana2 pon janji ok tapi Lya ngan En Hubby bagi dia buat pilihan sendiri.Ikut citarasa dia..Ok dah siap mencuba kita pergi bayoorrr yer anakku ...



Dah siap bayar kasut sekolah B First RM28...Iman pandang sini jap..Senyum sikit senyum sikit kita bergambooo lagi ...Ada pulak si kecik duk mencelah kat belakang ... Yeyy saya dah dapat kasut baru la.Hehehe sekolah tinggal beberapa hari jer lagi beli kasut baru jugak..Tapi takpe la untuk keselesaan kaki dia...Nanti lagi semangat Iman nak ke sekolah..Pasni kena lagi rajin la ya,Iman...


Akhirnya dah pakai ke sekolah B First Bata baru saya !!!!! Telah dirasmikan dengan jayanya pada 1 Oktober 2014 oleh Muhammad Adam Iman jam 6:45 pagi tadi ..


 Note : Untuk anda yang berminat beriklan kat Blog Lya boleh KLIK SINI 


Artikel Menarik yang Lain

14 sang pencerita

  1. hehehe past Adam happy sangat ada acara perasmian rasmi pakai kasut B di blog. tahnia ya adam

    ReplyDelete
  2. wah syoklah dia dpt kasut baru..

    ReplyDelete
  3. rindue nak rase lagi pengalaman beli brg sekolah ni kak lya
    dulu hujung2 tahun mase yg ditunggu2 nak beli brg2 baru

    ReplyDelete
  4. Pandai oilih sendiri dah.
    Sekrg ni mudah lgi.. besar2 lg susah nk menepati citarsa mereka

    ReplyDelete
  5. Bestla Iman dapat kasut baru tu..memang semangatlah dia nak pergi skolah :)

    ReplyDelete
  6. Biasa kalau ada benda baru je mesti rasa eksaited nak pi sekolah..huhuhu..

    Kak Lya, jemputlah ye join GA AB yang tak seberapa ni.. ^_^

    http://aksarabiruu.blogspot.com/2014/10/giveaway-by-gobokita-aksara-biru.html?m=1

    ReplyDelete
  7. Iman bergaya la pakai kasut baru ^_^

    ReplyDelete
  8. Terus iman semangat nak gi sekolah sebab dapat kasut baru. :D

    ReplyDelete
  9. salam kenal... sama la nama kita.. saya julia jamil!!

    biasalah budak sekolah.. setahun 2-3 pasang kasut kena tukar!! tambah2 budak lelaki.. anak saya pun macam tu...

    jom jengah blog saya! http://tinyurl.com/ntotbmg

    ReplyDelete
  10. Waa.. untung laa Adam dapat kasut baru...
    Tahun depan tak payah beli dah.... ha ha ha

    ReplyDelete
  11. Kasut sekolah pun mahal2 tapi buruk je saya tengok masa nak beli kasut untuk Abe.
    Tak stylo lgsg..

    ReplyDelete
  12. Wahh tahniah.. bergaya dgn kasut baru... best.. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.