❤ Casio G-Shock GA-200-1AJF Bawak Balik Dari Jepun ❤

October 13, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Selamat Pagi Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...

Minggu lepas my kakak ipar aka kakak En Hubby ke Jepun selama seminggu atas urusan kerja.Masa hari raya haji baru2 ni beraya la dia kat Jepun sorang2 huhuhuhu..Sorang2 tanpa suami dan anak2 jer tapi kawan tetap adooo sorang dua..Jadi citer yang Lya nak citer ni ... Alang2 dia dah ke sana maka kita yang takleh nak pergi ni MENGIRIM la jawapnya .. 

Duduk la kita dua orang laki bini duk fikir apa benda la nak dibeli kat JEPUN nung...Fikir punya fikir punya fikir punya fikir.. En Hubby cakap nak beli jam tangan..Huiksss jam tangan yang adooo pon tak berapa nak pakai ..Ok la jam tangan pon jam tangan ler janji ada jugak barang dari Jepun yang kita order hahaha.Maka berWhatsApp la dua beradik tu..En Hubby ngan kakak dia laaa.. Sekejap hantar gambar tu sekejap hantar gambar ni suh pilih mana berkenan .Tak cukup yang di ambil kat kedai hantar gambar dari Mr Google lagi .. Punya la eksaitedddd orang kata nak beli jam tangan..


Tapi kan bila banyak sangat pilihan mata En Hubby pon dah terbelalak dah tak tahu mana satu berkenan di hati ..Tak terbelalak apanyerr..Banyak bebenor pilihan yang dihantar melalui WhatsApp tu..Sampai naik bingung dah nak buat pilihan..Last2 Lya jugak disuruh pilih satu yang mana berkenan ..Cam kita pulak yang nak pakai jam tu ..Ok Lya pon dengan bangganya pilih la satu ... Opkossss la bangga dapat pilih..Maka memilihla kita malam tuuuuu.. Kenkonon yang kita pilih paling CUN laaaa ..


Taraaa ..Nah ambik kau !!! Tup2 yang di bawak balik dari JEPUN yang kat atas tu haaa bukan yang Lya pilih Huhuhuhu..Kata my kakak ipar yang Lya pilih tu tak berapa nak cool ..Tak berapa nak cantik la tuuu..Yang ni menarik.Ok la,Lya tengok pon menarik jugak lebih kurengg jer ngan yang Lya pilih tu cuma yang ni lagi MENARIK .. Ohsemmm gitu gitu gitu !!!!!


Tu dia tarikh beli 5 Oktober 2014..Siap dengan Cop Kedai lagi tuuu ..Tengok tarikh bersamaan Hari Raya Aidiladha yang pertama..Masa tu kita kat sini sibuk duk raya korban..Sibuk duk makan daging korban.Tapi my kakak ipar sibuk duk pilih jam hahahaha... 


Ni pulak International Warranty Card..Boleh jer pakai kat negara mana2 pon ...Ok abihh citer..Ada cerita bersambung selepas dah dapat jam..Dah dapat beli yang ni bila sampai kat rumah lain pulak citer dia ..Ada Si kecik yang berkenan kat jam ni la pulak ... Nanti kita sambung lagi ya ...Nak out dulu ..

CERITA BERSAMBUNG !!!!!!!!!!!!

Artikel Menarik yang Lain

26 sang pencerita

  1. untung la tak dapat g tapi dapat pakai jam jepun..kami makan sweet potato jepun je..heheheheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhikhik lawak pulak Irra pagi ni ..

      Delete
  2. husband lin pun suka sngt dengan2 jam2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama laaaa ..en hubby pon mmg suka laaa..

      Delete
  3. wah..bestnya lya...takpelah..janji cantik..hehe

    ReplyDelete
  4. tak dapat pergi kirim pun boleh kan..kat sana lebih murah dari kat sini kan

    ReplyDelete
  5. #KlikKlikIklansini #biarIklanTakMandul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu iklan nuff dah dibuang huhuhu...

      Delete
  6. Jauhnya jam tu terbang hihihi

    ReplyDelete
  7. Perghh..jam ori tu. Hihi..mesti Akif yang berkenan kan kan? :D

    ReplyDelete
  8. Kenangan terindah tu...
    Sy dulu pernah kirim kat member study sana, kirim camera sony untuk hantaran kahwin.. skang simpan senyap dah camera tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la nak pergi tak dpt kirim jer laaa

      Delete
  9. Wah, jam G Shock memang sangat ohsem ^_^

    ReplyDelete
  10. Wahh cantik... tahniah Lya.. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..