❤ Cara Tingkatkan Trafik Blog Melalui Ping Busuk ❤

October 27, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Selamat Petang Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...





Ok petang ni nak cakap sikit mengenai tingkatkan trafik blog melalui Ping Entri.Cakap dulu bab2 ping entri.Ping entri tu pekebenda ya ?? Ping entri ialah salah satu cara untuk meningkatkan PV ke blog kita.Bila kita dah buat entri yang best2 cerita pon dah best,siap letak gambar selfie bagai nak rak dengan macam2 gaya..Rugi la kalau takde orang yang masuk baca entri kita tu ..kan kan kan ??  

Yang menjadi persoalan kat sini ''MACAM MANA NAK SURUH ORANG MASUK BLOG KITA DAN BACA ENTRI KITA TU ''Ok meh sini Lya citer sikit..Salah satu cara paling berkesan untuk buat orang masuk kat blog kita adalah dengan cara PING ENTRI BLOG..Ping atau dalam bahasa lebih BEST ialah menyebarkan link blog atau link entri kita di laman sosial seperti Facebook,Twiter dan jugak Instagram.Bila kita dah sebarkan link kita tu kat laman sosial sedikit sebanyak orang akan nampak dan bila mereka dah nampak dan berminat dengan artikel yang kita sebarkan mereka pasti akan KLIK link tersebut..Dengan cara tu la kita akan dapat PV...Ada faham !!

Tapi kan selain cara kat atas tu ada lagi cara paling mudah dan sonang sangat untuk anda anda dan jugak anda yang tengah duk baca ni (haaaa,..tak yah pusing kiri pusing kanan la..awak laa ..hehehe).Cara yang paling popular dan Lya pon guna Ping Busuk.Dengan menggunakan Ping Busuk kita tak perlu lagi nak submit artikel secara manual.Cuma perlu letakkan code banner atau code widget yang terdapat DI SINI untuk sistem Ping Busuk mengumpul artikel kita secara automatik.Fuyooo !!! senang kan tak perlu nak ping sana ping sini..Kerja pon lebih mudah dan jimat masa..

Terdapat dua cara yang boleh kita gunakan untuk ping entri kita tu iaitu Banner AutoPing Code iaitu menggunakan code auto ping tanpa paparan widget seperti contoh di bawah ini ..Dulu Lya guna yang ni jugak sekarang Lya dah tukar ke Widget .


Satu lagi adalah melalui cara Widget Trafik + AutoPing Code seperti contoh di bawah ini.


Widget Trafik + Auto Ping

1. Gunakan code ini untuk dapatkan lebih trafik
2. Anda boleh menggunakan mana-mana jenis code yang anda sukai
3. Tiada had untuk jumlah widget yang ingin diletakkan
4. Letakkan widget pada tempat yang senang dilihat pembaca blog anda
5. 1 Trafik yang anda berikan kepada blogger lain,3 pulangan untuk anda.

Ok tu jer yang Lya dapat kongsikan untuk petang ini..Lupa nak bagitahu Blog yang tidak akan di-approve oleh Ping Busuk :

1. Popup menunggu (tanpa close button)
2. Iklan hijack klik fullpage seperti adf.ly
3. Terlalu banyak iklan sehingga menyukarkan pembaca
4. Blog lucah ataupun artikel lucah untuk tarik perhatian
5. Blog copy paste dari laman akhbar juga dilarang
6. Blog warez (free download aplikasi berbayar ataupun filem)

P/s : Untuk Code Kat Atas Boleh Klik Kat Sini
BANNER AUTOPING CODE
WIDGET TRAFIK + AUTO PING CODE 

Selamat Mencuba !!! Happy Blogging .... ❤❤

Artikel Menarik yang Lain

33 sang pencerita

  1. X pernh lgi lya guna ni medium

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe Kak Lya baru guna semula lepas buang aritu sebab MALWARE

      Delete
  2. Ini mediuam sangat bagus cuma kena alert bila kena serang malware ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Bro HH sudi jugak komen kat sini ..

      Delete
  3. Sejak dia buat hal cik akak dah lama tak guna...

    ReplyDelete
  4. Sebelum ni dah guna...tapi nak cuba stand alone hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Lya pon dulu dah buang ni guna balik hehhe

      Delete
  5. Kod apa maksud kak lya eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu tu kat atas tadi Kak Lya lupa nak bagi link hehehe..

      Delete
  6. anis dh buang.. lepas tu bro HH ade kenalkan dengan kakiping tu..terus gune yg tu je..huhu..

    ReplyDelete
  7. Dulu zumal pun ada guna ping busuk sebelum malware serang hari tu...

    ReplyDelete
  8. Dah bebrapa tahun bersama busuk.org ..Uv yang masuk tak sekencang dulu.entah la kat mana silap nya.

    ReplyDelete
  9. asalam..entry yang terbaik Etuza sangat berterima kasih, sebab salah satu nilai blog kita ialah apabila ramai yang klik. Tak kan seorang2 ja dalam blog ..sunyilah tanpa tegur sapa, so seo trafik ni keperluan kita..

    ReplyDelete
  10. asalam Lya, dulu baru2 bergiat dalam dunia blog, ada juga widget ILUV Islam..huuuu!!! sangat lawa, hingga sekarang ada dua, tiga yang Etuza nampak guna Widget tu...ha sama lah ada malawer, ada blogger bagi tahu dan mendesak Etuza buang widget tu..pink busuk ada nampak blog guna tapi belum klik untuk cuba..

    ReplyDelete
  11. sy kembali guna ping busuk sbb ia ping secara automatik. senang kan?

    ReplyDelete
  12. guna dari dulu lagi..pastu kena malware..buang sekejap.pastu sekarang guna balik..hehe

    ReplyDelete
  13. Mmg mudah.. dulu mmg guna juga, cuma bila dpt tahu yg laman aggregator ni ada kesan kat google seargh terus tak pakai dah hehee. Kdg2 ada juga rasa nak pakai balik tp biarlah dulu.. :D

    ReplyDelete
  14. malware ape yang diperkatakan tu ye ? ?

    ReplyDelete
  15. nak try guna lah..saya bab2 it ni agak lambat sikit hahaha

    ReplyDelete
  16. saya buang sejak ada malware aritu..pastu tak pasang balik..

    ReplyDelete
  17. Tak berani nak guna busuk dah since terjebak dengan virus malware tu..huhu

    ReplyDelete
  18. tq share... boleh belajar cara nak guna nih.. hehe

    ReplyDelete
  19. Saya dh buang sbb byk virus malware masuk dr situ... Dan ada kaki copy paste pun dr situ...

    ReplyDelete
  20. Ok pening...
    Hahahahah
    Kalau bab2 gini kene f2f la jwbnye kalau nk paham

    ReplyDelete
  21. selepas blog saya kena auto copy paste , saya x bergantung pd mana2 ping aggregator sbb ada info yg mengatakan bhw blog saya kena pintas melalui situ ... ermmm

    ReplyDelete
  22. Pernah guna tapi ada malware sebelum ini =(

    AZIRA FOOD CHARITY kendalian saya dan NGO AMALTEAM sedang mengumpul dana bantuan banjir dan akan tamat pada 2 Januari 2015 (Jumaat) ini. Boleh ke link blog saya di :

    [ISU HANGAT] AZIRA FOOD CHARITY dan AMALTEAM Kumpul Dana Banjir 2014

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..