❤ Citer Melayu Hari Ini ...❤

September 03, 2014

Salam Ukhuwah Fillah ...
Selamat Pagi Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...



Artikel Menarik yang Lain

16 sang pencerita

  1. Apa yg di ceritakan dalam drama itulah yg menggambarkan masyarakatnya. Macam cina, tak abis2 dgn masalah bisnes wang bisnes wang. Citer hindustan, gaduh gaduh pastu bunuh. Citer korea, berebut-rebut cinta, angan2 tinggi. Citer melayu disko2, hidup bebas, islam atas ic je. Semuanye kenyataan yg berlaku kat dunia realiti.

    ReplyDelete
  2. sebab tu mama jarang tengok citer melayu ni.. lagi2 masa maghrib.. ermm

    ReplyDelete
  3. Memang betul punn... sedihh tengok filem melayu kita!

    ReplyDelete
  4. hu hu hu, memang banyak pun macam tu sekarang ni... penghayatan situasi dan watak katanya...

    ReplyDelete
  5. Betul tu Lya, daripada budak2 tak tahu terus jadi tahu dan kekadang ia buat rasa ingin mencuba pulak...

    ReplyDelete
  6. salam. huuuu setuju tu..tak perlu kut nak masukkan babak camtu..

    ReplyDelete
  7. betul tu..terlapau banyak adegan dalam disko bagai..

    ReplyDelete
  8. Yap btl tu Kak. Bab tu lya dah jrg Sgt tgk drama mlyu.

    ReplyDelete
  9. sha pun pernah bising dengan tuan suami, sampai tuan suami sha lagi suka layan citer p.ramlee aje... memang citer melayu dulu expose pasal perempuan keberet tapi takde laa over macam cerita melayu sekarang...

    lebih baik tengok citer luar je -_- sebab asal tengok citer melayu je ada disco... hmmm

    ReplyDelete
  10. Sbb tu tak layan sgt citer melayu.. Layan time anak2 dh tido je..

    ReplyDelete
  11. kan??padahal babak2 tu tak payah tayang pun tak pe..kalau kata jahat tu,nak tunjuk jugak jahat cemana ..padahal penonton pun tau jahat tu cemana kalau setakat tunjuk sikit2...ni kalau dapat berpeluk,sampai terbenam dada..pelik betul la..

    ReplyDelete
  12. kannn..ceritalah yang elok elok sikit patutnya

    ReplyDelete
  13. Tulah.. bukan saja2 nak kutuk, tp mmg betul. Ada suasana atau adegan yg mcm dibuat2, nak tiru kehidupan bangsa apa ntah.. tak semulajadi lah...

    ReplyDelete
  14. Hah setuju sangat apa yang K.Lya cakap tu!!!
    I. Support 200%.
    Budak2 ni dah tak payah nak tengok west movie. Dalam negara punya berlambak!!
    Disko, peluk,cium, adegan ranjang, adegan berkemban, meraba, minum arak, dadah, lumba haram, lu langsi li mati, bunuh orang suka hati...

    ReplyDelete
  15. Woho...korang xde modal lain dah ke nak buat filem? Asal bukak tv je cite unsur negative cam kat atas. No wonderlah social problems are in increasing trend. Jangan nak soh kitorang tutup tv pulak. Takkan beli.tv nak tapau dalam kotak letak ribbon.

    ReplyDelete
  16. These are very sensitive issue.. It has leads to lots of sensitive issues - teenage pregnancy, rape, school bullies, homicide, Drug addiction, bla..bla..bla..bla. Just name it. Please la think carefully. Jangan nak kaut untung je,beb.

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.