❤ Bila Rindu Umi Belek Gambar Lama ..❤

September 19, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Selamat Pagi Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Bila rindu kat anak2 masa kecik ...Selalu tengok gambar diaorang..Bila tengok gambar2 lama diaorang hati rasa gembira..Tiap gambar ada cerita ..Tiap gambar ada kenangan kami...Lya suka sangat bila belek2 gambar lama pastu teringat cerita disebalik gambar2 tuu ..Ada citer suka ada citer duka ...Pendek kata satu gambar menceritakan satu cerita ...


Kadangkala bila tengok jer gambar2 lama ..Mula la mata ni berkaca jer ..tetiba jer ada air jernih bertakung kat hujung mata...Bila teringat balik cerita duka hati mudah jer tersentuh..Dan bila tengok gambar yang menceritakan cerita suka lucu dan gembira boleh pulak diri ini tergelak sorang2..


Sesungguhnya ... Tiap gambar menyimpan kenangan tersendiri ..Tak kira suka atau duka semua tu adalah satu kenangan untuk kita ingat sampai bila2..Abadikan sekeping gambar dalam potret kenangan untuk kita kenang satu saat nanti ... Sayang anak2 Umi dunia akhirat !!!

Artikel Menarik yang Lain

46 sang pencerita

  1. sebab tu kita kena ambil gambar anak-anak masa mereka kecil dan simpan .satu hari nanti pasti kita akan tengok balik kan lya

    ReplyDelete
  2. sama macam mama, kalau rindu time dorang kecik-kecik.. belek album lama..
    comel anak-anak Lya.. :)

    mama singgah menabung mayfair

    ReplyDelete
  3. Betul tuu kak Lya. ^_^ kat ana ni memory dah setengah hanya utk gambar je. Tu tak tgk yg save dalam fb. Huhu. Dalam gambar ada kenangan tersendiri. :)

    ReplyDelete
  4. picture is worth a thousand words ..:-)..Akak pun macam tu..suka tengok gambar2 masa anak kecil dulu...kdg2 boleh menitis airmata sbb diberi peluang utk bergelar ibu..hehe.....itulah akn jadi kenangan bila anak dah besar nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe betul tu kak ... Lya pon sama ..Alhamdulillah Allah beri kita peluang bergelar IBU ...Syukur padaMU YA ALLAH ,.

      Delete
  5. kannn..dalam hp wajib banyak gambar anak2..
    bila rasa tak best je tengok gambar diorang n terus hilang rasa duka... :)

    http://rahsiavitaminibu.com

    ReplyDelete
  6. sy pn ske tgk gmbr ank masa kecik,rindu plak.hehe

    ReplyDelete
  7. heheeheh... btl tu kak.. kadang2 tengok gambo2 lame dgn en asben pon bleh buatkan kite tersenyum lebar.. hanya kite je yang tau ap isi tersirat gambar tu,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la hehehe..siap senyum sorang2 lagi tuuu

      Delete
  8. inilah dikatakan naluri seorang ibu ....lumrah dan fitrah manusia ingin dikasihi dan mengasihi ....selamat mendidik anak - anak dengan sabar dan tenang...Doa ibu paling penting :)
    sudah lama dah tak singgah sini since sibuk dengan universiti punya life..sorry kak lya..tah lupa tah kak lya kat saya T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aiman ..hehehe ..kak lya pon ingat2 lupa ni hahaha ..ok jap lg kak lya terjah blk nak ingat blk ..thanks aiman sdi sggah lg ..

      Delete
  9. Salam singgah, seronok dapat belek semula gambar lama walaupun di insta. Dunia sekarang sudah canggih.. studioous.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. saya suka ambil video...sekarang Amir suka tengok dan tiru balik aksi dia masa kecik2...rasa rindu betul saat2 tu kan...^_^

    ReplyDelete
  11. Memang pun..bila hal2 melibatkan anak ni hati kita cepat betul tersentuh..cerita lucu,kenangan manis,semuanya boleh buat kita tersenyum sendiri..:)

    ReplyDelete
  12. Samalah saya.. walaupun ada yg cakap saya ni ada hati kering sikit hehee.. tp klu bab tengok gmbar anak2 masa kecik pasti akan timbul perasaan sayu. Teringat waktu masa tu... semakin hari mereka semakin membesar & masa akan terus berjalan... nostalgia kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu Khir...bilz bab2 ank2 airmata mudah je mengalir..

      Delete
  13. Baru lepas belek2 gambar lama td hihihihihi
    :dtg singgah jalan2 sambil follow ^^

    ReplyDelete
  14. cuba bayangkan kalau takde kenangan ni...mesti rindu kan kak :')

    ReplyDelete
  15. lama x singgah sini Kak Lya...masa terbatas...Klau tgk gmbr2 lama mmg bnyk kenngan yg tersimpan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la ..Ikhwan sibuk sekarang takpe laaa hehehe

      Delete
  16. comell semuanya.. hihi...

    p/s : menabung lactacyd utk kak lya :)

    ReplyDelete
  17. farah pun agak rajin belek gambar2 lama lya...

    ReplyDelete
  18. zaman sekarang ni senang nak tangkap dan simpan gambar utk kenangan . zmn kita kecil dulu , mmg susah nak ada ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la vee ...sekarang ni zaman canggih...

      Delete
  19. kalau rindu memang tengok gambar pengubat rindu..same je muka dorang masa kecik :)

    ReplyDelete
  20. anak2 cpt membesar..kalau tgk gmba2 diorg masa kecik mmg terubat rindu..nt anak2 dh besar duk sek asrama lagila cepat rindu

    ReplyDelete
  21. masa sekarang cepat jer berlalu.. jadi marilah kita menghargai setiap detik yg ada..
    cepat2 abadikan kenangan.. hehehe..

    ReplyDelete
  22. Comelnya di org..lya pun sama kak bila rindu belek2 gambar masa lya kecik2 hhee

    ReplyDelete
  23. Tak pernah cuci gambar anak-anak.
    Nak buat tapi x buat2.
    Sampai ke besar.

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum lya...yer la kalau ada gambar bila rindu boleh tengok balik kn...;)

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.