❤ Petang Nanti Kami Balik Kampung ... ❤

August 28, 2014

Salam Ukhuwah Fillah ...
Selamat Tengah Hari Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Dua tiga hari lepas Tok Wan telefon .. Kata Tok Wan jagung yang ditanam beberapa bulan lepas dah boleh petik ... Wah !!! jagung Tok Wan & Tok Ayah dah berbuah laaa..Tok Wan cakap balik la kita pakat petik jagung ... Bila Akif dengar pasal pokok jagung berbuah,terus nak balik ..Nak balik nak balik nak tengok pokok jagung berbuah ..Alahai seronok sungguh dia .. Hari tu balik raya tak tengok sangat kat belakang rumah..Tak tahu pulak jagung dah berbuah ..last2 dah boleh petik laaa... Jadi petang ni kami sekeluarga akan pulang ke kampung ... Yeyyy balik kampung !!!! 




Nanti bila dah balik kampung susah sikit la nak layan Blog... Maklumla kalau kat kampung Lya memang tumpu penuh kat aktiviti di kampung ..Al maklum la bukan selalu balik kampung ..Bila balik jer mesti banyak aktiviti yang nak dibuat ....Paling best aktiviti makan2 laa ...Mak kita dan mak mertua kita kaki masak tauu Kita goyang kaki jer ..BOLEH GITU !!!!!! hahahaa .....Kita tolong jugak ,tolong tengokkk ..

Kalau jadi balik kali ni aktiviti mandi sungai pon adaaaaaaaaa !!!!!!! Harap2 jadi laaaa hendaknyerr .. Lama sangat tak g mandi sungai bila balik kampung..Apala Lya ni ..balik pon tak lagi ,tapi aktiviti dah rancang sejak semalam lagi .. KITA EXXSAITEDDD LEBIH ngalahkan anak kita la pulak !!!!!!!!!

Gambar kat atas tak der kena mengena ngan kampung ..Ni gambar yang Lya dan En Hubby snap semalam kat Kuala Kemaman ..Semalam pergi lagi ..Layan ambik gambar lagi .. Bila tengok diaorang gelak2 camtu semangat nak TANGKAP GAMBAR tu berkobar2 ..Banyak pulak gambar diaorang gelak yang Lya snap.Nampak comel jer  ...


Artikel Menarik yang Lain

51 sang pencerita

  1. seronoknya balik kampung..eh,kathy nak tanya font apa sis guna utk watermark tu? comel la font nyer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe diaorang memang seronok ..Ooo font tu tak tahu la pulak apa namanyerr ..Sebab takder tulis apa jenis dia huhuhuhu .........

      Delete
  2. selamat balik kg kak..lya lusa baru blik kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Lya ...Ooo Lay pon balik kg eaaa ..selamat balik kg jugak ya Lya ..

      Delete
  3. assalamualaikum lya...seronoknya semua berketawa.. mama dtg nak bagitahu lya kena tag yer...

    http://maszull.blogspot.com/2014/08/segmen-biar-saya-tolong-cik-farah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam Mama..Ooo ya ke Mama ..Thanks ya Mamasudi tag .. Lya dah join ..All the Best Mama

      Delete
  4. seronok dorang nak balik kampung...nak ikut bole?...hehehe

    ReplyDelete
  5. seronoknya balik kampung lya,insyallah malam esok pun nak balik kampung jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg seronok ...Ohh balik kampung jugak Aida ..hehehe semoga selamat balik kg esok ya ..

      Delete
  6. serononya dapat balik kampung!!
    Wawa datang kunjung balas di sini dan follow :)
    Selamat berkenalan dari wawa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Wawa sudi singgah sdi jugak follow..

      Delete
  7. bestnya..nak jagung sikit,boleh?hehe

    ReplyDelete
  8. Wahh seronok balik kampung ni.. cutilah berblog Lya. Layan cabut jagung.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha cti la ..arini br beblog blk Khir..

      Delete
  9. amboi... seronoknya balik kampung ye.. enjoy ok!

    ReplyDelete
  10. moga dipermudahkan urusan..

    p/s: anda ditag: http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/08/segmen-mrs-mustache-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks maria..ok nnt akk terjah ya..tq tag

      Delete
  11. Dah lama tak menjejak kaki ke Terengganu. Pernah duduk kat KT sblm ni masa kecik2. Maklumlah bapak tentera, asik kena pindah je.

    ReplyDelete
  12. moga selamat sampai ke destinasi kak
    selamat berholiday di kpg
    sure seronok budak2 dpt jumpa geng ramai kat kpg
    nanti snap la gambar aktiviti kat kpg nanti

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Lya! Salam perkenalan dari saya.. =)
    Tersesat ke sini dari blog Fizah.. Terus follow.. Orang Kemaman ke? Kampung kat mana? Saya orang Dungun.. Hehe.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Miza sdi follow sini..tak bkn kemaman tp org KT..tggal kt Kuantan..

      Delete
  14. Selamat pulang ke kampung bercuti and have a safely journey

    ReplyDelete
  15. Balik kampung...! Yeay yeay balik kampung.. !! Mesti best kan ^^

    ReplyDelete
  16. buatkan kitaorang bubur jagung manis ea Lya, bawa balik S.Alam...n paas ke Banting. hihi

    ReplyDelete
  17. seronoknya dapat balik kampung.. lama dah tak balik.. last balik raya hari tu aje :)

    ReplyDelete
  18. hai julia. done follow sini #660. from kelabbloggerbenashaari

    ReplyDelete
  19. wah sonok boleh blik kg..
    ayie nie mmg jrng dpt blik kg..
    kalo blik kg pasti akn gunkn dgn sebaik-baiknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Ayie..kena guna sepenuhnya..

      Delete
  20. seronoknya balik kg. semua buah ada. fresh.
    irrayyan.com

    ReplyDelete
  21. Lya cuti Merdeka kat kampung rupanya ^_^

    ReplyDelete
  22. Samalah kak.
    Saya pun slalu terlebih excited compared to anak-anak.

    ReplyDelete
  23. Huhu..balik kampung tu.. Hati2 kalau mndi sungai tu kak Lya. Tau. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..kak lya tak pergi mandi sungai..sbb mak kak lya bgtau air hulu ada kepala air..

      Delete
  24. Sesekali lepak di kampong memang rasa xmau balik rumah dah...

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..