❤ Kerana Facebook .. ❤

August 27, 2014

Salam Ukhuwah Fillah ...
Selamat Tengah Hari Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...


Keburukan Facebook :

Kerana facebook : Daripada Kawan Bertukar Musuh...
Kerana facebook : Couple Boleh Gaduh Sebab Cemburu...
Kerana facebook : Pasangan Couple Boleh Berpisah...
Kerana facebook : Hidup Boleh Diperbodohkan....
Kerana facebook : Kawan Lupa Kawan...
Kerana facebook: Kita Boleh Perbodohkan Orang & kawan...
Kerana facebook : Kita Menipu Diri Sendiri...
Kerana facebook : Kita Tertipu....
Kerana facebook : Wujudnya Adik-Beradik Angkat...
Kerana facebook : Kita Tak Tidur & Tak Makan...
Kerana facebook : S'seorang Itu LUPA DIRI Kononnya
Diri Dah HOT !!!
Disebaliknya Facebook juga ada kebaikkannya yang jarang dilihat 

Kebaikan Facebook :

Kerana facebook : Dakwah dapat diperluaskan
Kerana facebook : Ramai Masuk islam
Kerana facebook : Yang tidak tutup aurat mula tutup aurat
Kerana facebook : Merapatkan Silaturrahim sesama manusia

Moral : Jangan hanya memandang keburukan sahaja tapi lihat juga kebaikan yg ada disebaliknya.


Artikel Menarik yang Lain

19 Sahabat Setia

  1. Facebook juga blh merapatkan kami sekeluarga...

    ReplyDelete
  2. setuju tu lya...itu bukan kerana facebook..tapi kerana diri sendiri yang menyalah gunakan facebook...hehehe

    ReplyDelete
  3. Fabebook banyak org salah gunakan..hohoho...

    ReplyDelete
  4. betul tu.. jgn tgk keburukan ja..

    ReplyDelete
  5. Saya menggunakan fb sebagai medium silaturrahim kerjaya & keluarga. Semua rakan2 fb saya saya kenal & tahu punca dari mana termasuk sahabat2 bloggers yg sudi berkawan. Klu yg add tak tentu arah tu mmg saya tak terima. Alhamdulillah... setakat ni, saya ok je dgn Fb & tiadalah status2 yg merapu di wall saya. Mudah2an ianya berkekalan mcm tu... Setiap perkara pasti ada buruk & baiknya. Semuanya atas kita sbg insan yg dianugerahkan akal utk menjaganya ke arah kebaikan... in shaa Allah...

    ReplyDelete
  6. betul tu lya, lazimnya manusia memandang keburukan sahaja berbanding kebaikan. ^_^... humannn....

    ReplyDelete
  7. Smuanya brgntung pada kita nak mggunakn platform ni mcm mna kan

    ReplyDelete
  8. Facebook sebagai medium menyebar maklumat semata-mata..:)

    ReplyDelete
  9. mcm lebih byk negative than positive hehe

    ReplyDelete
  10. pro and cons tu akan selalu ada dalam sesuatu tu...jadi kita la yang kena bijak guna pakai akal :)

    ReplyDelete
  11. Semuanye kerana facebook. :D manfaatkan laman sosial yg ade utk kebaikan.

    ReplyDelete
  12. Ada kelebihan dan kekurangan. Tp kalau salah guna memang byk kekurangan disitu.

    ReplyDelete
  13. kerana facebook,,kite bertemu,,,,alhamdulillah,,

    ReplyDelete
  14. keburukan lebih banyak dari kebaikan ni..apepun guna dengan sebaiknya

    ReplyDelete
  15. Banyak betul keburukan.
    Kan bagus praktikkan kebaikan macam yang kat atas tu.
    * Malas dah nak berFB.

    ReplyDelete
  16. Ada baik ada buruk, kita perlulah bijak menilai ^_^

    ReplyDelete
  17. kita mesti bijak bersosial di media sosial seperti facebook... :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.