❤ Kawal Emosi Ketika Boikot ❤

August 08, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Selamat Petang Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua...


KAWAL EMOSI KETIKA BOIKOT: Orang ramai diingatkan agar lebih matang bukannya bertindak emosional sehingga boleh menjejaskan ketenteraman dan merosakkan premis. Adalah tidak menjadi kesalahan untuk membuat demonstrasi bagi menyatakan bantahan dan memboikot sesuatu tetapi ia perlu dilakukan secara professional.

Peringatan tegas itu dikeluarkan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner Wan Abdul Aziz Wan Hamzah,susulan insiden demonstrasi di hadapan sebuah restoran makanan segera di Dungun yang dilihat menakutkan orang ramai, terutama pekerja di restoran itu selepas ada beberapa individu bertindak liar membaling baling batu ke arah premis.

Sumber: Sinar Harian

Artikel Menarik yang Lain

21 sang pencerita

  1. Boikot tak kena gaya boleh mencemarkan imej.. haishhh

    ReplyDelete
  2. jangan terlalu sangat beremosi untuk memboikot sampai menjatuhkan orang kita sendiri

    ReplyDelete
  3. uishh memalukan nak boikot biral dgn cara yg baik

    ReplyDelete
  4. tgk gambar dlm paper mmg ramai berkumpul depan mcd
    ada cara memboikot dgn hemahnya..kan kan

    ReplyDelete
  5. boikotlah dengan ilmu, bukan dengan perasaan.. :)
    menabung sini.. :)

    ReplyDelete
  6. sama2 muhasabah untuk kita sesama islam..

    ReplyDelete
  7. Boikot tu boikot juga kan tapi pemilik dan pekerja kat Malaysia nie xde salah pun...

    ReplyDelete
  8. merosakkan harta benda awam tu yg salah ...

    ReplyDelete
  9. perbuatan mesti selari dgn pemikiran...

    ReplyDelete
  10. saya click2x cik nuff untuk Kak Lya..OldTown..:D

    ReplyDelete
  11. assalam.. nik blogwalking sini.. sambil godek entry lama yang menarik :)

    ReplyDelete
  12. Ganas bebenor cara nak boikot.

    ReplyDelete
  13. Betul2...boikot lah dengan berhikmah :)

    ReplyDelete
  14. Betul lah; orang berilmu dengan tidak berilmu tidak sama

    ReplyDelete
  15. Betul tu... boikotlah jika ia memudaratkan. Tetapi biarlah beralaskan adab & cara sbg seorang mukmin...

    ReplyDelete
  16. Ye kan..kene inform polis dulu tentang demonstrsi aman yang nak dibuat.
    And, rakyat Malaysia please be matured.
    Kalau nak demo tentang Islam.. Perlu tunjuk keperibadian Islam.
    Please jangan jatuhkan martabat Islam in front of penganut agama lain.

    ReplyDelete
  17. Boikot guna iman dan ilmu. Jangan pula tiru sikap puak zionis tu..

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..