❤ Hari Sedih Akif ... ❤

August 17, 2014

Salam Ukhuwah Fillah ...
Salam Ahad Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Kisah sedih hari ni .....


Arini Akif ke sekolah cam biasa .Seronok dapat pergi sekolah lepas bercuti dua hari .. Tapi bila balik dari sekolah sedih memanjang ...Huhuhuhuhu sedih sungguh ..muka mendung jer ..nasib tak hujan !!!

Balik sekolah terus masuk bilik ..Beg sekolah pon tinggal jer kat depan pintu .. Hati Umi ni dah berkata2 kalau camni gayanya mesti ada masalah kat sekolah ni .. Tanya punya tanya ..Huhuhu memang betul la kat sekolah ada masalah rupanya ..Masalah besar ni ,kalau tak takkan la balik terus masuk bilik ..

'' Umi..huhuhu kat sekolah kan Umi kan Umi kan Umi kan ..berapa banyak kan dah ni Akif ... Kat sekolah kan Akif kena TUMBUK ..kena TUMBUK ..Huhhh sentap kejap tangkai jantung ni ..Akif kena tumbuk patut la ada lebam kat hidung kena tumbuk rupanyerr ..Saper yang tumbuk Akif ni.Budak 6 tahun Akif tak kenal dia tapi dia tumbuk Akif ..Dia tumbuk kawan Akif dulu pahtu dia tumbuk Akif pulak ..Sakit sangat hidung Akif Umi..''

Sedih dengar citer dia siap ada selingan lagi huhuhu...'' Pastu kan Umi kan kan kan dia sorokkan selipar Akif kat dalam tong sampah ..tong sampah Umi ..'' Mak aii ini dah melampau ni ..Budak mana la yang buat camtu kat anak dennnn nie ..Besor sangat ke dia .. buat camtu kat anak dennnn..Dennn dah hangin dahhh ni.Suka2 dia jer buat anak dennn camtu.Kalau denn jumpa siap koooo .Hehehehe ..

Dalam2 duk citer punya citer punya citer tetiba senyap takde bunyi ...Pusing kejap tengok Akif dah Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ........... Landing bercerita atas katil tertidur sudah ...Kesian dia tak pasal2 kena tumbuk huhuhu...Anak saper la yang BERANI sangat tumbuk anak dennn nie...Budak2 sekolah yang kecik2 pon dah pandai tumbuk orang .. Anak saper la tuuuu .. Tak puas ati betul la ..Geram pon ada ..

KESIAN BETUL AKIF !!!

Artikel Menarik yang Lain

33 sang pencerita

  1. Kesiannya akif...sampai tertido bercerita...anak lelaki bertumbuk biasa la kan lya...tp kalau dh teruk sgt better refer sekolah...budak zaman skrg mmg mudah terikut tv ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu masalhnya SA ..Akif ni jenis tak suka bertumbuk ..bila org tumbuk dia..dia tak tumbuk balik huhuhu..Tahu apa abah dia cakap ?? Esok Akif tumbuk dia balik ..Lawak betul abah Akif nie ajor anak ..Sebenarnyerr abah dia geram jugak bil;a dgr Akif duk bercerita ..tak pasal2 tumbuk org ..

      Delete
  2. pembuli sekolah laa tu..eeee... xmemasal nk tumbuk akif... kne buat report kat cikgu disiplin nie... mne boleh sesuka hati nk tmbkkk pelajar lainn... *ikot geram smeeeee*

    ReplyDelete
  3. alala cian Akif.. ish2,, kecik2 da pandai nak tumbuk.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Sedih mmg sedihh .hari sedih untuk Akif huhuhu

      Delete
  5. lahai siannya akiff.. ish2 budak2 ni kecik2 lagi nak tunjuk samseng dah ye..

    ReplyDelete
  6. Alahai...kenapa la gitu sekali dibuatnya...kesian budak...haihhh...Cuba tya kat cikgu kak cmne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Kak Lya dah call Cikgu tapi Cikgu cakap esok nak tanya budak tu tadi semua budak dah balik umah ..

      Delete
  7. kesian kat Akif.. kenapalah tak melawan tumbuk balik..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian Akif ... tu la dia ni susah nak melawan

      Delete
  8. mak bapak mana tak geram kak lya... kalau sha jadi anak @ adik kak lya, sha tolong on behalf tumbuk budak tu balik...lalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Sha ...Kak Lya lagi geram huhuhu

      Delete
  9. Budak2 kan..aktif. Kekadang cikgu2 terlepas pandang. Mula2 gurau, pastu ade salah ckp, ejek2 sikit. Mulalah gaduh. Tp x patut betul budak tu buang kasut kat tong sampah. Kene tanye cikgulah. Takut nanti Akif fobia pulak nak ke sekolah. :)

    ReplyDelete
  10. amboi... siapa tumbok anakanda Lya ni.. ermmm kemain lagi nak menumbuk orang ye... kalau jadi apa-apa macamana,.

    ReplyDelete
  11. Sia akif.. Mesti kaki buli punya kerja..

    ReplyDelete
  12. Klu KM report kat cikgu. Biar cikgu ambik tindakan. Hari tu Zulaikha balik cerita ada kawan cakap dia bodoh dengan gembiranya kat sekolah. KM terkejut, kenapa dia happy bila dengar kawan dia cakap mcm tu? Tak puas hati then KM explain semula perkataan tu tak elok di sebut. KM tanya nama yang ajar dia tu. Then terus bagi tau cikgu. Bagi org, mmg benda tu perkara kecik tapi bg KM, ia tak bagus. Budak 4 tahun belum phm lagi. Sedih tau tgk bila anak kita nampak xcited bila dengar kawan dia ckp mcm tu. Padahal tu perkataan tak elok. Lepas tu, cikgu terus amik tindakan kat budak2 tu.

    ReplyDelete
  13. Akak, la ni dah banyak kes macam ni.
    Adam hadif masa awal skolah dulu pun selalu kena buli, cth: kene cakar kat muka. Tapi disebabkan tak berapa serius so maknye belum turun padang. Yang ngantar gi skolah tokwannye, so budak tu dalam pemerhatian tokwan. So, tak berani dah..

    ReplyDelete
  14. Banyak kes sekarang ni.
    Doktor selalu jumpa sebab makpak buat report polis.

    ReplyDelete
  15. Kalau saya, saya cari budak tu.
    Kalau parents dia ada lagi bagus.
    Minta reason why dia buat camtu.
    Kadang2 parents 2x5..tu pasal anak jadi camtu.

    ReplyDelete
  16. alahai.. kesian akif.. ishh kecik2 dh pndai tumbuk org.. geramnyeee...

    ReplyDelete
  17. geramnyeee...suka2 hati dia nk tumbuk yeee...
    kalau zie ge jumpa budak tu tanya pasal apa nk tumbuk kwn...
    sambil tu beri nasihat ....

    ReplyDelete
  18. zaman skrg keci2 pun dah pndai nak jadi ganster kan kak..kesia akif jdi mngsa

    ReplyDelete
  19. ciannya akif,,huhuhu...jumpa Dr,,,wat report trus je sis,,huhu,,,byk tgok cter lawan2 kot pembuli tu

    ReplyDelete
  20. budak2 skrg ..isk2 .. tian akif.... akif kuat k ! :)

    ReplyDelete
  21. Kesiannya kna laporkn klu de kes mcm nj...

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum lya...kesian nyer dia...

    ReplyDelete
  23. Kesiannya... sabarlah. Itulah budak2 ni kan. Tapi syukurlah sbb Akif berani berterus terang...

    ReplyDelete
  24. kesiannya akif..tak buat aduan kat sekolah ke kak?

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..