❤ Double Parking ❤

August 16, 2014

Salam Ukhuwah Fillah ...
Salam Sabtu Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Pengajaran kepada semua pemandu diluar sana, silalah tinggalkan nombor
telefon anda, sekiranya anda membuat 'double park'.
Sumber Gambar : Mr Google

 Double Parking 

Apa kata sahabat tentang DOUBLE PARKING ? Ada pengalaman tak tentang double parking ? 
Selalunya kat mana kita boleh nampak Double Parking ? Kat sekolah ke?,Kat bank ke? Kat Hospital ke? Kat Pasar Malam ke ?? ... Atau kat mana2 ..

Lya pernah kena Double Parking ni kat Hospital .. Ya la kat parking Hospital mana cukup tempat nak park kereta kan ??? Tambah2 bila waktu melawat hujung minggu .Memang sesak la tempat parking tu.Dah jadi berlapis2 bukan setakat DOUBLE PARKING.TRIPLE PARKING pon ada.Bila kita tengok kat cermin takde pulak dia tinggalkan no phone.Kalau la dia tinggalkan no phone boleh jugak kita contact.Dah la tak tinggalkan no phone,handbrake pulak diangkatnya..Kalau nak DOUBLE PARKING janganla tarik handbrake.Orang camni memang jenis takder SIFAT KESEDARAN SIVIK dalam diri.Jenis manusia yang mementingkan diri. Kalau boleh bagi HORN dah lama HORN tapi kan kat kawasan HOSPITAL mana boleh tekan horn sesuka hati sesedap rasa kita huhuhuhu... 

Sambung lagi ...Oleh kerana malas nak menunggu bila ntah si empunya kereta nak datang Lya sekeluarga lepak makan2 kat Restoran KFC.Kebetulan Hospital dekat ngan Restoran KFC..Lama jugak kat situ dalam dua jam gitu layan anak2 makan kat situ ..Bila datang balik kat tempat parking dah takde dah kereta yang DOUBLE PARKING tu .Nasib takde kalau ada agak2 nak buat apa la ya ???
Masalah DOUBLE PARKING ni bukan kecik TAPI masalah besar TERUTAMA masa tu kita ada kerja nak di kejar ..Memang haru biru la jadinya ..Rasa cam nak HENTAM jer kereta tu kan kan kan ??

Huhuhu mesti sakit ati sangat tengok kereta ni lama sangat park kat situ.
Sumber Gambar : Mr Google 

Artikel Menarik yang Lain

17 Sahabat Setia

  1. memang tak de perasaan yg buat double park ni . kalau lah tgh emergency, nak tnggu tuan empunya kereta datang, memang sakit hati jugak la kan .

    ReplyDelete
  2. orang mcm ni memang mencabar tahap kesabaran :#

    ReplyDelete
  3. kena fikirkan orang lain jugak...jangan syok snediri je nak parking suka hait kan,..selamat pagi lya

    ReplyDelete
  4. haaaa..org yg sllu double parking nie, kalu x tgglkn ppe notes contoh nmbe ke...mmg patut buat kete dorg mcm tu..ikut kpla hotak dorg je nk parking2.. grammm

    ReplyDelete
  5. Saya pernah double park sebab memang terpaksa sangat. Tapi, saya tinggal phone no kat dashboard.

    ReplyDelete
  6. jenis manusia yang kurang perikemanusiaan...dia je nak lepas diri...

    ReplyDelete
  7. kalau si empunya kereta yg kena block tu ada kes emergency, memang naya la. mau nak kena.....

    ReplyDelete
  8. betul sis..kalau ada hal kecemasan,haru jugak lah..huhu

    ReplyDelete
  9. Nota cinta yg dorang tulis kat kereta tu kelakar la. Tapi betul la dah sapa suh tak tinggal no fon. Tak habis baca buku sivik kot org yg jenis selfish ni.

    ReplyDelete
  10. akhirnya... kereta sendiri jugak jadi selekeh... hahaha cari pasal...

    ReplyDelete
  11. Hahaha..amboihhh..marah sgt tu. Muehehe

    ReplyDelete
  12. Kurg2 tggl lah no fon kalau dh double park tu kn...

    ReplyDelete
  13. memang blh mndtgkan kemarahan..atleast bagila tgl no fon kan sng nak bagitau

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum lya...mmg suka cari pasal la kalau mcm ni...:)

    ReplyDelete
  15. Huhh... baru ada akal kena mcm tu. Mmg patut di ajar mcm tu je hehee.. :D

    ReplyDelete
  16. orang yang buat double parking ni orang yang selfish je kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.