❤ Wordless Wednesday - Berapa Umur Akif Masa Ni ??? ❤

July 23, 2014

Salam Ukhuwah Fillah...
Selamat Pagi Sahabat...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...



Artikel Menarik yang Lain

19 Sahabat Setia

  1. Assalammualaikum...

    Macam setahun 2 bulan aje...

    mselim3

    ReplyDelete
  2. agaknya dah masuk 9 bulan... dah boleh duduk dan merangkak juga.

    ReplyDelete
  3. assalammualaikum kak lyn .. 10 bulan >_<

    ReplyDelete
  4. Kalau ikut developmental milestone for gross motor, at 9 months budak can sit without support. And crawling. And also cruising (jalan pegang2 kat tepi). At 1 year, budak dah tak crawling, sebab dia dah pandai berjalan. Mase 1 year plus..dah pandai lari2 sikit macam anak saya yang baby ni.. die setahun 2 bulan :)

    ReplyDelete
  5. Kalau 6 bulan, die x kuat untuk duduk lagi. So, die akan duduk with both hands support dengan letak dua tapak tangan atas lantai kat depan. At this age, die tak boleh turn body to side...apalagi to the back.

    ReplyDelete
  6. Can refer here Developmental Milestone.. Eventhough dalam gambar tunjuk 6 months can sit without support... dalam pengalaman aku, jarang dorang bertahan lama. Mesti nak pegang jugak kat lantai.

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.