❤ Giveaway Puasa RM50 by SueAKGoGeous ❤

July 12, 2014

Salam Ukhuwah Fillah ..
Selamat Pagi Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Alhamdulillah diberi sedikit kesempatan masa dan ruang pagi ini ..Lya join Giveaway Puasa RM50 by SueAKGoGeous. Giveaway ni anjuran blogger Suriana Abdul Kadir pemilik Blog Gogeous Lover . Jom sama2 Support rakan blogger kita. 


Pengalaman Puasa Di Bulan Ramadhan

Pengalaman puasa yang tak dapat Lya lupakan sampai bila2..Pengalaman yang pedih tekak pedih hati pedih mata pedih jantung pedih pedih pedih pedih semua la..Semua pedihhhh !!!

Satu petang yang damai ..Mak aii cam lagu XPDC la pulak .Satu petang tu di Bulan Ramadhan tahun yang ke berapa tu tak ingat la pulak .Sebab dah lama sangattt,dahhh tak ingat dah tahun berapa umur berapa, Langsung lupa hehehe.Lama sangatt dahhh..Ok petang tu sebab tak de kelas mengaji Lya dan kawan2 ambik keputusan pergi bermain .Main apa?? Main lumba lari .Lumba lari di bulan poser mak oiiii PENATTT weyyy .PENATT sungguh2 bukan penat sikit2 penat banyak2 tau .Masa tu kecik lagi bila kawan2 ajak main ..main jer la tak kira puasa ke tak puasa ke janji boleh main .Tapi bila dah siap main memang PENATTT sangat2 campur ngan DAHAGA ..

Oleh kerana PENATT sangat Lya balik umah.Kat bawah umah Lya ada pangkin tempat Tok Wan lepak petang2 .Kat pangkin tu ada BOTOL AIR TERTULIS '' 100 PLUS ''.Sebab dahaga sangat Lya terus capai botol tu terus teguk tak ingat dunia .Sedar2 terasa PEDIHHH cam berapi kat dalam tekak.Baru sedar rupa2nya Lya dah TERMINUM MINYAK TANAH.Huhuhuu..MINYAK TANAH bukan AIR 100 PLUS.Aduhhh bertempik Tok Wan panggil mak panggil ayah ..Masa tu dah separuh sedarr campur ngan kepanasan dek minyak tanah yang masuk kat perut..Panas panas panas !!!

Ingatkan MATI jer masa tu ..Tapi Allah masih panjangkan usia.Tok Wan,mak ,ayah,sembur air paip kat dalam mulut sampai muntah2 semua minyak tanah yang ada .Pastu dah selesai cari kelapa banyak2 belah bagi minum air kelapa pastu bawak pergi Hospital .Tapi tak duduk wad sebab Dr check takder masalah.. minyak tanah semua dah keluar ..Huhuhuhu nasib la tak MATI ..

Lepas dah kena camtu TOBAT dah tak nak bukak poser lagi..Tak nak ambik botol air Tok Wan lagi..Tok Wan pon satu ada ke patut botol air diletaknya Minyak Tanah.Huhuhuhu..Nasib la umur cucu dia ni masih panjang..HIDUP LAGI dennnn ..Hehehe.

Tu semua kenangan bulan Ramadhan yang paling PEDIHHHH dan takkan Lya lupakan .Sekarang ni Tok Wan pon dah takder.Dah 20 tahun Tok Wan meninggal tapi kenangan ni tetap tersemat kukuh di ingatan Lya.Takkan hilang sampai bila2 .Yang paling TAK BEST nyerrr bila kumpul ramai2 adik beradik BENDA NI la yang jadi usikan diaorang kat Lya ..Dah SINONIM dahh terutama kalau bulan Ramadhan kami kumpul ramai2 mmg selalu kena la.Nak tahu apa adik beradik Lya cakap '' Ok ni dia ''JAGUH MINYAK TANAH KITA '' huhuhuhu .Waaa tetiberrr TERINGAT lagi kenangan lama ..RINDU TOK WAN JUGAK huhuhuhuhuhu ..

Syarat2 Giveaway 

Follow blog Gogeous Lover
Follow Google+ Suriana Abd Kadir,
Buat new entry bertajuk Giveaway Puasa RM50 by SueAKGoGeous,
Copy banner di atas dan masukkan dalam entry anda dan backlink kan ke enty GA.
Sertakan the best of pengalaman puasa di bulan Ramadhan anda dlm entry anda, dan
Publishkan serta copy URL ke ruangan komen enty Giveaway.

Pemilihan pemenang akan diadili sepenuhnya oleh SueAKGoGeous dengan menilai penulisan untuk semua penyertaan.. Hadiah empat orang pemenang bertuah adalah seperti berikut:

Seorang Pemenang utama = Cash RM20
Tiga Pemenang saguhati = Cash RM10

Tarikh-Tarikh Penting:

Tarikh mula: 4 Jun 2014
Tarikh tamat: 23 Julai 2014
Tarikh keputusan: InsyaAllah 25 Julai 2014

All The Best Untuk Semua Yang Join !!!


Artikel Menarik yang Lain

29 sang pencerita

  1. Selamat bersegmen dan semoga berjaya...

    ReplyDelete
  2. Zumal tag Lya kat sini yer
    http://duniazumal.blogspot.com/2014/07/segar-bersama-fresh-care-dan-safe-care.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Zumal ..Ok ada masa Lya JOIN ya

      Delete
  3. Byk set segmen menarik blh ni

    ReplyDelete
  4. Salam Lya..
    Thanks for joining..
    All the best ye.. :)

    ReplyDelete
  5. Salam
    Lya
    Tahniah
    Anda pemenang tempat ketiga
    Sila emelkan nama dan no akaun maybank ke suriana.abka@gmail.com
    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ..Tq tq tq ..t5ak sangka pulak boleh menang hehehe ..Ok jap lagi Lya emailakan ya Sue..

      Delete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.