❤ Jalan2 Shopping Baju Raya ❤

June 01, 2014

Salam Ukhuwah Fillah ...
Selamat Petang Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Alhamdulillah hari ni baru sempat mencoretkan kata2 diruangan bisu ini ...Semalam satu hari yang sibuk .. Kenduri kawin jiran dan jalan2 shopping baju raya anak2 ...

Semalam kat kawasan perumahan Lya ada kenduri kawin ..Tengahari semalam sempat jugak ler Lya dan anak2 pergi majlis kenduri kawin ... Dah selesai ke majilis kenduri terus ke Bandar Kuantan untuk shopping pakaian hari raya anak2 ....

Ingatkan nak cukupkan semua sekali beli semua ..Tapi masa tak cukup ..Beli seluar tiga helai pon dekat dua jam ..Huhuhuhuhu ..tak kira lagi masa duk pilih baju ..Dekat dua jam jugak sebab baju dan seluar beli kat deparment lain2 .Huhuhu sabor jer lerrr..Penat memang penat tapi demi anak2 gagahkan jugak ..

Anak2 dah besar... jadi pilihan pakaian bukan Lya yang tentukan ..Pilihan ditangan anak2 ..Mana yang diaorg suka Lya beli ..Abah dia bayar heheehehe ... Kopak jugak duit abah dikerjakan dek anak2 ..

Ni jugak tahu pertama Akif nak beli baju yang sama ngan Abang Iman ..Biasanya diaorg ni tak suka beli pakaian yang sama ..Tapi kali ni pelik pulak nak yang sama ..Cuma seluar jer tak sama ngan Abang Iman sebab untuk jenama JEEP takder la pulak saiz sepadan ngan Akif ..Makanya seperti selalu Akif punya seluar tetap lerr KIKO ... KIKO sentiasa dihati ...

Kakak Insyirah pon berkenan kat seluar JEEP,time baju tak pulak dia berkenan jadi kena cari kat tempat lain....Cari punya cari jumpa jugak .. First time beli jenama OKAYCE  .. Kain dia cantik dan lembut .. Macam jenama KIKO jugakla tapi baju ni lagi lembut dari kain baju KIKO .. Mak aii baju pon mahal semacam jer kalah baju Umi ...Tapi takper la raya setahun sekali ...




Dah siap beli semua pakaian anak2 ..singgah sekejap kat Pasar Malam Kuantan ...Beli jer makanan malam nie ..Dan lepak makan kat padang MPK ..Dekat sikit dengan masjid .. 

Siap makan ..sempat lagi bergambar .... Tapi kali ni budak yang suka bergambar tak nak pulak bergambar sebab lepas makan tadi Akif muntah ..Jadi mood nak bergambar dah takder ..Kakak Insyirah jer bergambar sakan malam tadi ..






Artikel Menarik yang Lain

19 sang pencerita

  1. wah posing sakan si kakak ye..hihi.. semua comel2.. :) anis pon dh start shopping raye.. senang shopping awal2.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe beli awal2 takder la kelam kabut nanti ..

      Delete
  2. Alolo..dah beli baju raya dah. Mase kecik2 mmg syok beraya. Bile dah besar tak best pulak. Pasal kite yang kene bagi duit raya kat budak2. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheehe tu la beli awal2 senang sikit Ana ..Nanti takder la terkejar2 nak pergi beli masa bulan puasa ..

      Delete
  3. alhamdulillah,,,adik-adik comel da shopping raya ye...,syoknya

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. YaZie ..buat persediaan awal .. Takder la terkejar2 nanti ..

      Delete
  5. amboi..ye lagi mudah shopping awal..tak la..time pose ke hulu ke hilir nak shopping..boleh prefer buat benda lain pula..wah..sempat lagi edit gambo..guna photoshop eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ..kalau awal2 senang la sikit takder la kelam kabut nanti ...
      Hehehe takder la Sis Kathy ..Lya guna collage kat NOTE 3 jer hehehe ...

      Delete
  6. tak shopping lg.. tema pon tgh dok pikir lagi.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat2 pkir nnt tak sempat nk jahit bju rayer

      Delete
  7. Wah...cepatnya beli baju raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lya suka beli awal2 ..Tapi bila akhir2 puasa pon beli lagi huhuhuhuhu..

      Delete
  8. Belum smpat nk.bershopping...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli awal2 nanti takder la kelam kabut huhuhu

      Delete
  9. assalamualaikum lya...dah siap yer persiapan utk raya...:)

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..