❤ The Liebster Award ~ Lya Kena Tag Laaaa ❤

May 08, 2014


Salam Ukhwah Fillah ..
Selamat Petang Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

The Liebster Award !! Apa benda tu ???  Ok terang sikit tentang The Liebster Award ...Adalah satu Game untuk blogger.Game yang simple dan menarik dimana jika kita di tag oleh blogger lain dan kita kena jawab soalan dari blogger itu  dan selesai menjawab kita kena mencari mangsa lain pula untuk di tag bagi menjawab soalan dari kita pula.Tujuan game ni adalah untuk kita saling kenal mengenali sesama blogger..11 soalan diperuntukkan dan mangsa tag hendaklah menjawap semua soalan yang telah dikemukakan ..


Ok Lya dapat satu tag dari Blogger Anizz Anissa 

11 soalan yang ditanya oleh Blogger Anizz Anissa untuk Lya .Mencabar jugak la soalan yg dikemukan oleh anak dara EN Adnan nie ...Ok jom la Lya nak jawap ..

1. Why did you start blogging ? 
Untuk blog Akif Imtiyaz ni tak sampai lagi la setahun berblogging tapi untuk blog lama (Kak Lya dah delete dahhh blog tu) Kak Lya dah berblogging sejak 2002..Sebab2 delete blog tu ada byk kekurangan dan gambar2 peribadi masa belum kahwin jadi bila dah jadi isteri org Kak Lya dah DELET blog tu ..

2. What your favourite colour ?
Hijau hijau hijau dan semestinyer hijau ..I love green & our family love green !!! Memang suka sgt2 ngan warna hijau ..Hijau itu TENANG ..Hijau itu DAMAI..Hijau itu MENGGEMBIRAKAN.

3. Do you like reading? list fiction book you like..
Suka suka suka la jugak hehehe ..Bab2 buku ni Kak Lya suka novel cintan cintun ..buku2 agama/motovasi ...buku2 panduan penjagaan anak2 dan byk lagi la kalau Kak Lya senaraikan conpemm Anizz penat la nak baca hehehee ..

4. What thing annoyed you much?
Ni susah nak jawap nie...time orang sebut benda2 yg tak patut dia sebut pada anak2 kita ..Mmg sakit ati sangat kalau anak2 balik cter org sebut benda2 karut kat diaorg ..Sakit jiwa betul la masa tu huhuhu..

5. You cry when.....
Cutting onions hahahaha ..make me cry alreadyyyy laaaaaa ..Takder la ..sebenarnyerr saat2 yg buat Kak Lya menangis pertama nyerr time bergelar isteri kepada En Suhaimi Abd Aziz (tacing tacing sungguh masa tu),kedua time bersalin ketiga2 anak Kak Lya & ketiga akan menangis teringatkan tok aki & tok wan tiap kali bulan puasa menjelma dan tiap kali mendengar takbir aidilfitri...Ada lagi ni sebenarnyerr tapi lau Kak Lya senaraikan semua alamak tak cukup kaki tangan la Anizz nak baca panjang berlapis2 bertingket2.

6. What do you dislike about blogging?
Takder apa yg Kak Lya tak suka bila diri dah enjoy menulis buat apa kita nak berfikir tentang ketidaksukaan kan ?? Kak Lya suka blogging & alreadyyyy enjoy ..Tak tahu la kot ader yang tak suka Kak Lya berblogging huhuhuhu..Kot suka dia la nak suka ker tak yg penting Kak Lya happy ...

7. How many your current follower now?
358 followers ..Blog tak sampai pon setahun jagung hehehehe ...

8. What your favourite food?
Laksa terengganu mmg feberet sgt2 la ..Seluruh keluarga mmg menggemarinya dan yg pasti Kak Lya teror masak kuah laksa terengganu ..Anizz nak makan boleh call Kak Lya ..hahahaha

9. Which state are you from?
Terengganu ..Kuala Terengganu .. Kak Lya anak jati Teganu la Anizz..Meh kita cakak ganung sikit gok kalu raser panda..Ok Kak Lya bagi ayat Ganung paling pemes untuk Anizz .. MUNG NOK G MANA GOK ..
MUNG NAK KENA BAHANG KE .. MUNG NI DOK RETI BASER SUNGGUH .. MUNG ANOK SAPER ..MUNG NGAT MUNG COMEL SANGAT KE ... hehehe tu la serba sikit ayat ganung yg pedih2 manja gitu hahahhaa ..

10. What the best place in your state?
Pantai Batu Buruk,Pasar Kedai Payang,Muzium Negeri Terengganu ,Tasik Kenyir & banyak lg yg pasti Anizz kena dtg Teganu dulu baru Kak Lya bawak g kat mana Anizz nak g ..Meh la jln2 Teganu. 

11. When is your birthday?
1st October 19 .... Hahaha tua dah upernyerrr tahun 80an ...

Hope Anizz puas hati ngan jawapan Kak Lya ..Huhuhuhu jenuh jugak ni nak menjawap kalau ramai yg tag huhuhuhu..Seorang 11 soalan dua org 22 soalan 3 orag 33 soalan no..no..no..no...
Tolongggg tolongg jgn tag ramai2 yer hahahaha ...

Ok dah kita kena tag ni kita pon mencari2 mangsa untuk di tag jugak la hehehe ..

Tag Kat Saper Yer ..
Haaa Nak Tag

Blogger Zumal 
Blogger Farah Bublynotes
Blogger Syira Lokman 
Blogger PCL
Blogger Pha Is 

SOALAN DARI LYA

1~ Di manakah tempat lahir anda ?
2 ~ Saat bilakah anda akan berasa Tenang ?
3 ~ Kenangan zaman sekolah yang tak pernah anda lupakan ?
4 ~ Lagu hari raya yang anda suka ?
5 ~ Matapelajaran yang anda paling tak suka masa sekolah menengah ?
6 ~ Makanan yang paling anda suka ?
7 ~ Jenis pakaian yang anda suka pakai ?
8 ~ Kuih muih tradisional yang anda suka ?
9 ~ Minat anda berblogging sejak bila ?
10 ~ Blogger wanita/lelaki yang anda suka ?
11 ~ Kalau dapat ke luar negara..Manakah destinasi pilihan anda ?


Artikel Menarik yang Lain

12 sang pencerita

  1. fae pun minatt sgt warna hijau hehe (tapi blog fae color lain kekeke)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita ,..lama tak dgr citer Fae ..
      Hari ni br muncul ..

      Delete
  2. Kali ketiga zumal kena tag nie nanti zumal nak gabung la semua dalam 1. Hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kesiannn byk nak ekna jawap tu ..

      Delete
    2. Lya, zumal jawab dah tapi belum lengkap sepenuhnya... Hehe http://duniazumal.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

      Delete
  3. esok ea... tq tag sbb nak kenal lbh lg kan Lya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok jer bila2 pon hehehe ..Sama2 PCL ..

      Delete
    2. dah buat kat sini : http://www.nazlee.com/2014/05/libster-award-dari-akif-imtiyaz.html

      Delete
  4. teringin nk jawab, tapi malas nk buat entri yg sama pasal ni sebab dah buat dah. so, saya jawab kat sini je la yer.. heheh


    1~ Di manakah tempat lahir anda ?
    hospital sungai petani, kedah

    2 ~ Saat bilakah anda akan berasa Tenang ?
    masa tahajjud..

    3 ~ Kenangan zaman sekolah yang tak pernah anda lupakan ?
    hmm.. ada banyak kenangan ni.. salah satunya, dapat jawab soalan yg ustazah bahasa arab bagi kat dalam kelas. soalan tu sorg pun x dapat jawab, sampai ustazah buat offer, sapa dapat jawab, ustazah belanja mekdi. last2 saya dapat jawab. so, dapat makan mekdi free..

    4 ~ Lagu hari raya yang anda suka ?
    kebanyakannya lagi dato siti.. tajuk tak igt..

    5 ~ Matapelajaran yang anda paling tak suka masa sekolah menengah ?
    hmm.. BI kot..

    6 ~ Makanan yang paling anda suka ?
    banyak. antaranya laksa

    7 ~ Jenis pakaian yang anda suka pakai ?
    kain pelekat. mmg kalau kat rumah or kat asrama, berkain pelikat je. seluar tu pakai kalau nk keluar je..

    8 ~ Kuih muih tradisional yang anda suka ?
    kuih dangai dan kuih beras

    9 ~ Minat anda berblogging sejak bila ?
    mula berblog tahun 2010. minat pun sejak itu la kot...

    10 ~ Blogger wanita/lelaki yang anda suka ?
    suka? define suka tu? hmm.. macam pelik je soalan ni.. hehehe.. nk kata suka kat mana2 blogger tu, x de la kot. suka kat blog dan penulisan diorang ader la.. contohnya, saya suka baca penulisan blog "lanun ranggi"..

    11 ~ Kalau dapat ke luar negara..Manakah destinasi pilihan anda ?
    jepun kot..


    okay.. setel.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Alamak dh tag kak farah dan PCL juga..

    ReplyDelete
  6. thanxx a lot kak lya sebab sudi layankan soalan2 mencabar anis.. dapat jugak anis kenal kak lya walaupon bukan tengok muke kak lya.. hehehe.. boleh cakap ganu ye.. teringin nak g ganu lagi..makang nasi dagang..hehehhe.. laksa terengganu? ape kate kak lya masak lepas tu update entry.. dapat tengok mcm mne laksa teganu versi kak lya..hihi..

    ReplyDelete
  7. hehehe..dari terengganu ye kak..:)

    ReplyDelete

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..