❤ The Liebster Award By Syukurnyasihat.blogspot.com ❤

May 23, 2014

Salam Ukhuwah Fillah ...
Selamat Petang Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Alhamdulillah hari ini Allah masih lagi ruang juga peluang untuk terus menikmati udara segar di bumi Allah ini ..Syukur alhamdulillah ...Terima Kasih Allah ..

Ok ..tadi Lya syiok duk balas komen kat blog ..tetiba nampak satu link tentang LIEBSTER AWARD ..Lya di tag lagi la .. Kali ni oleh blogger Faizal Mohamad Twon Tawi pemilik blog Syukurnyasihat .Ni kali ketiga Lya di tag untuk Liebster Award .. Tq sudi tag .. Sebenarnya ada satu yang Lya tak jawap lagi tapi Lya tak jumpa dah mana link yang blogger tersebut tag Lya jadi hingga kini tak berjawap yang tu ..Sorry ya .



Ok ni dia soalan yang memerlukan jawapan Lya ..

1. Ceritakan serba ringkas tentang diri anda.
Serba ringkas eaaaa ..Ok ni yang paling ringkas ..
PANGGIL KITA LYA JER 
Hehehe identiti Misteri betul kan ??? Sebenarnyaa Lya tak suka sgt nak letak gambar Lya ..Ada yang kenal tu kira kenal la kan !! Kalau yang tak kenal bila jumpa InsyaAllah kita akan kenal .. Tapi untuk diri Lya tak kisah la tak letak gambar pon sebab kita ni berblogging sekadar menulis apa yang kita suka jer ..


2. Apakah tujuan anda menulis blog.
Mula2 org kata tujuan UTAMA la kan suka2 jer buat blog sebab nak citer hal anak2 jer ..Tapi bila2 lama dah jatuh suka macam2 pulak yang kita rasa nak tulis kat blog .. Sekarang ni menulis blog dah jadi cam satu hobi untuk Lya ..Kalau tak bukak blog tak menulis rasa cam ader jer yg tak kena kat diri nie..

3. Rahsia disebalik pemilihan nama blog anda.
RAHSIA biarlah rahsia hahaha  Takder la takde rahsia pon sebenarnya ianya idea spontan ..Dulu2 Lya dah ada blog nama sendiri tapi dah TERMINATE dah ...Bila ada anak2 ni Lya buat atas nama AKIF IMTIYAZ sebab dalam ramai2 mak oii ramai ker 3 ketul jer  Akif ni la yg paling suka bergambar dan paling banyak benda yang Lya nak bercerita tentang Akif ..Yang dua lagi tu ..Kakak Insyirah dia ada blog sendiri ..Iman pulak tak suka sangat kalau Lya masukkan gambar2 dia kat blog jadi sebab tu la Lya pilih nama blog ni AKIF IMTIYAZ jer sebab dia paling suka bab2 nie ..

4. Senarai 5 blog yang selalu anda kunjungi.
Hehee senarai eaaa banyak sebenarnya yang Lya selalu lawati termasuk la kat sini sesekali Lya akan terjah ..
Tapi yang selalu Lya lawati ialah :-


Nak 5 jer ker aci tak kalau Lya letak lagi 5 heheehe ..Melebih2 la pulak Lya ni ..

Boleh tak nak tambah lagi ..Hehehehe ok takder la saja jer suka2..Ni antara blog yang Lya mmg selalu lawat dan komen ...Ada lagi sebenarnya banyak tapi nak senarai semua mak aii !! ni pon dah terlebih senarai ni ..

5. Senarai 3 entri yang anda sukai di blog syukurnyasihat.blogspot.com


Hope puas hati la ya dengan jawapan yang Lya dah kemukakan ...Salam Ukhuwah Fillah dari Lya & keluarga ...


Artikel Menarik yang Lain

23 sang pencerita

  1. Salam Jumaat Lya... Wah, blog zumal masuk senarai yer. Thanks sebab selalu berkunjung dan support zumal :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam jumaat Zumal ...Masuk mmg selalu terjah masuk la kat situ hehehe..

      Delete
  2. Salam Jumaat Lya... Tadi ada zumal komen tapi rasa macam tak lepas je... Wah, blog zumal pun ada dalam list yer... Thanks Lya sebab sudi support blog zumal :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Jumaat ..mak aii berdouble2 la pulak komen nyerr takper publish semua hahaha ...
      Sama2 Zumal ..tq jugak selalu dtg terjah jenguk komen kat blog Lya nie haa..

      Delete
  3. Salam Jumaat Lya... Tadi ada zumal komen tapi rasa macam tak lepas je... Wah, blog zumal pun ada dalam list yer... Thanks Lya sebab sudi support blog zumal :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Jumaat Zumal ..hahaha tak lepas apanyerr dah melepas dah nie haha ..
      Sama2 sama2 ...

      Delete
  4. salam

    terima kasih banyak kerana sudi jawab...memang puas hati dengan jawapan daripada Lya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam FM ...Sama2 banyak jugak la banyak2 tuuu ..Alhamdulillah puas hati dahh ..biasa jer tu baru sikit nanti leh tanya lg huhuhuu..

      Delete
  5. warna blog yang hijau menyegarkan minda dan mata...insyaAllah saya akan datang ke sini lagi selepas ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih terima kasih ..Saya suka HIJAU !!!... Tq jugak sudi singgah sudi terjah ..
      jgn malu jgn segan datang lagi ..Lya pon insyaallah akan terjah entri2 FM nanti ..Bersama rapatkan ukhuwah sesama blogger ..

      Delete
  6. terharunya bila Blog PCL jadi pilihan Lya kunjungi walaupun terkeluar dari top 5 :) ; Blogegr yg sembunyi identiti wajah ni selalunya sangat menjaga hubungan ukhuwah dalam blogging... tak jumpa tak semestinya tak mesra ; tak nampak muka tak semestinya tak ikhlas.. eh banyak pulak taknya ..kan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai terharu la pulak ...Tak top 5 tak semestinya tak suka ..Kalau boleh nak letak semua no 1 tapi nak buat camno nombor kena bg satu sorg jer hehehe .. Memang semua Lya suka yg duk kat BLOGLIST tu kita TERJAH semua kalau ada masa..Insyaallah jalinan ukhuwah sesama kita akan terjaga walaupon tak kenal ..Nanti kita kenal time PCL jemput g kenduri anak2 PCL ..Lya terjah ke rumah terus bawak suami dan anak2 ..hahaha ..Boleh lerr makan semeja ngan PCL & Mamad serta anak2 yer ..Alahai melangit angan2 ader ker yg nak menjemput titer ni ... Banyak TAK ..tak semestinya takk haha pelik tul ayat Lya nie haa...

      Delete
  7. eh kenapa suka blog husna?? hehehe.. senyum suka plak..:p

    akif comel.. senyum dya tu meleret sampai ke telinga.. dah la ada lesung batu, lesung pipit..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe suka suka suka ..
      terima kasih Husna ...Yer ker comel ..biasa2 jer tu ..
      Alhamdulillah anak2 anugerah terindah untuk akak & hubby..

      Delete
  8. Waaaahhh.. zara masih ada bhutang lg soalan3 liebster awrd ni.. huhu

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. Terjawab sudaa..

    ReplyDelete
  10. wah..tersenarai juga nama blog kathy ni yer?tqvm sis...terharu ni..

    ReplyDelete
  11. jawapan yang penuh dedikasi.. hehehe..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.