❤ Kenali Lambang Perosak Akidah ❤

April 09, 2014


Assalamualaikum ...
Salam Ukhwah Fillah ...
Selamat Petang Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Ramai antara kita yang terpedaya .....

Topeng ’Guy Fawkes’
Guy Fawkes (13 April 1570 – 31 January 1606), also known as Guido Fawkes, the name he adopted while fighting for the Spanish in the Low Countries, was a member of a group of provincial English Catholics who planned the failed Gunpowder Plot of 1605.Fawkes was born and educated in York. His father died when Fawkes was eight years old, after which his mother married a recusant Catholic. Fawkes later converted to Catholicism and left for the continent, where he fought in the Eighty Years' War on the side of Catholic Spain against Protestant Dutch reformers.

Topeng ’Guy Fawkes’ yang sering dipakai di Malaysia ketika ini bermaksud seperti membawa /menyebarkan ideolagi kristianisasi barat. ‘Guy Fawkes’ merupakan seorang revolusioner Kristian yang menentang Raja James 1 untuk memastikan pemerintahan Monarki Kristian dan penguasaan gereja semula dalam masyarakat Eropah. ‘Guy Fawkes’ juga merupakan seorang misionari Kristian yang membantu penyebaran agama itu.

*Umat ISLAM perlu berhati-hati dalam pemakaian topeng ini. Dikhuatiri secara halus umat Islam sendiri menyanjung penyebar-penyebar Agama Lain selain Agama ISLAM . Lebih baik kita perbanyakkan berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.

Ingatlah Firman Allah: 
"Sekali-kali tidak akan redha orang-orang Yahudi dan Nasrani sehinggalah kamu mengikut jalan-jalan hidup mereka." (Al Baqarah: 120)

SUMBER : Facebook 

SaYaNg SeLaLu ,
Lya ❤

Artikel Menarik yang Lain

12 sang pencerita

  1. sebelum kita gunakan sesuatu tu kita kena kaji dulu...but then kan lya, if i;m not mistaken ada seorang blogger yang menggunakan gambar topeng ni untuk layout blog dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Farah ...
      Yer la Farah ..Lya ada TERNAMPAK jugak mmg ader blogger yg guna untuk layout blog dia ...huhuhu tp tak ingat dah saperr dia ..

      Delete
  2. Replies
    1. Nak buat sesuatu kena kaji dulu baik buruknyerr..

      Delete
  3. Orang kita ni mudah sangat terikut, tak fikir baik buruknya. Pada yang buat gambar profail tu elok la padam. Thanks Lya kerana berkongsi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la peliksss sungguh org zaman sekarang kan ???
      Sama2 ZuMal ..Kita ingat mengingati sesama kita ...
      Yang baik kita cedok yg tak baik kita buang jauh2..

      Delete
  4. ABM pernah upload gambar pakai topeng ni di IG :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lps ni kita kena lbh alert benda2 camni ...

      Delete
  5. Assalamualaikum. Allahuakbar. thanks share ilmu berguna ni. kadnag2 kita buat benda semua tak fikir baik buruknya. Astaghfirullahalazim.. semoga dijauhkan lambang2 perosak akidah ni. singgah menabung lenovo sini~~~

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.