❤ Cara Tinggalkan URL Di Ruang Komen Blog ❤

April 07, 2014


Assalamualaikum ...
Salam Ukhwah Fillah ...
Selamat Malam Sahabat ...
Sedikit Perkongsian Untuk Sahabat Semua ...

Bila kita join satu GA ..Kita pastinya akan melawat rakan2 yang JOIN GIVEAWAY yang sama kan ...
Bila dah melawat kita pasti akan tinggalkan komen berbentuk url GA yang kita join tu untuk rakan2 kita terjah kita balik ...

TETAPI ...Tahukah anda wahai sahabat2 ku ..cara tersebut adalah salah sebenarnya ... Dan yang paling PARAH mungkin blog sahabat akan DI DELETE oleh google.com kerana ianya dianggap SPAM.Nak tahu bagaimana bentuk url yang dianggap SPAM itu ??? Haa aaa tgk kat bawah nie ..Ni ler bentuk url yang dikategorikan SPAM oleh google.com...


Jadi kalau nak tinggalkan URL di ruang komen kena letak dengan cara yang betul dan paling penting jgn buat google.com naik marah ... Bila google.com naik marah habis ler blog kiter akan di ''DELETE''..Takutnyerr takutnyerr .... Haa aa tahu takut ..Kalau dah takut jgn buat camtu tau kena buat ikut cara yang betul kalau nak tingglkan url kat blog sahabat2 kita tu ..Kesian diaorg ...

Contoh 1
COPY PASTE JER CODE kat bawah nie ...


<a href="Url Blog/url GA">Nama</a>
MERAH : Url blog /url GA Anda
BIRU : Nama Anda


Link GA ada kat nama Akif Imtiyaz kat bawah tu ya ..Bila Klik jer Akif Imtiyaz akan terus ke link Giveaway tersebut ...

Contoh 2 

Jom Terjah Sini<a href="URL BLOG">TAJUK ENTRI</a>
MERAH : Url Blog Anda
BIRU : Tajuk Entri Anda 


Kalau contoh ke dua ni akan jadi camni .Akan terpampang la tajuk entri Giveaway yang anda join tu..

Lepas ni boleh la cuba ya..Dulu Lya tahu jugak ttg ni tapi ingat2 lupa.Nipon Lya ambik dan cedok sikit2 kat BLOG DAYANG DENO .Tq DD... & BLOG BAHRAIN RAMLAN  Tq BR ...

P/s : Ada jugak yang cakap google tidak delete blog kalau setakat spamming pada ruangan komen kerana perbuatan itu dianggap tidak selamat / link virus / scam.... google cuma disable ruangan komen tu sahaja....
contoh blog yang google delete =
- blog yang mengandungi affliate link, copy paste, download, movie streaming, dan segala kandungan yang melanggar hak cipta media.. boleh baca google product forum ..

SaYaNg SeLaLu ,
Lya ❤

Artikel Menarik yang Lain

16 sang pencerita

  1. now i know. thanks for sharing!

    ReplyDelete
  2. ada orang cakap link biru tu pun spam juga.. tak pasti mana yang betul, hehe.. terima kasih di atas perkongsian ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la huhuhu ...
      Kita buat apa yg patut jer la nak cegah ...

      Delete
  3. Replies
    1. Wahhh Pandai Pon ..
      Hehhehe ..Pasni kena Guna Cara Ni La Nak Tingglkan Backlink Ya ZuMal ...

      Delete
  4. owwhhhh baru tau.. sensitip btl la en.google ni.. hehehehthanks share dear :)

    ReplyDelete
  5. org kate kalau tulisan biru tu pun spam jugak kak lya..mane satu yg betul nie..huhuhu..

    ReplyDelete
  6. Yup.. Pernh tahu tapi x buat pun... Klu guba kotak komen disqus lebih bgus sbnrnya sbb automatik ada link tu...

    ReplyDelete
  7. mohon share entri akak hehe tenkiu

    ReplyDelete
  8. Sharing is caring. thank you =)

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam Ukhuwah Fillah.
Terima Kasih Sudi Singgah. Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen.