Contest SEO Eridy

December 03, 2013

Assalamaualaikum...
Ahlan Wasahlan ...
Salam Ukhwah Fillah...

Ni FIRST TIME Lya join Contest SEO . Mula2 rasa janggal la jugak join nie
sebab tak pernah lagi join contest SEO sebelum ni.
Ada la jugak dengar2 tentang contest camni tapi
tak berkesempatan pon nak join sebelum ni..
Kali ni dapat menjoinkan diri sebab ''TERSEREMPAK''
ngan entry seorang sahabat kat FB tentang contest ni..
Tu la sebab Lya berani sikit nak join ...
Jadi bermula la langkah Lya buat satu entri simple untuk
'' Contest SEO Eridy ''
Hadiah dia pon BEST tau .. jd jgn lupa join ...

♥ APA ITU SEO ??? ♥




Sedikit tentang SEO untuk anda yang BELUM TAHU MAKSUD nya..
SEO adalah singkatan dari '' Search Engine Optimization ''
Apa tu ???? Ha aa Lya terangkan ya...
Ia adalah proses untuk meningkatkan traffik melalui Search Engine
ke sesuatu laman web dengan mengikuti kaedah dan
algoritma mesin pencari ...Harapannya jika sesuatu web di SEO kan
web tersebut akan berada di TANGGA TERATAS hasil pencarian
sehingga berpeluang lebih besar untuk mendapatkan lebih
ramai pengunjung berkunjung ke laman tersebut ....

 

KEPENTINGAN SEO 

~ Traffik (kunjungan) ke website akan meningkat kerana laman web anda berada di posisi TERATAS.
~ Satu cara untuk meningkatkan daya saing .. Hehehe bersaing secara sihat ..
~ Boleh meningkatkan penjualan kalau anda memang seorang peniaga ..
~ Dapat MEMPERKUATKAN jenama anda di Internet . 
Ni la sikit sebanyak kepentingan SEO ...

 

BUTIR2 RINGKAS TENTANG CONTEST 

Tarikh pendaftaran / penyertaan dibuka : hari ini (diawalkan) – 11.12.13 .
Tarikh pendaftaran ditutup : 11.12.13
Contest bermula : 12.12.13 – 30.12.13

Syarat Contest SEO ERIDY

~  Peserta bertandingan atas keyword '' Contest SEO Eridy ''.
~  Entri mengikuti kreativiti tersendiri .

Hadiah

Hadiah untuk contest ini ialah wang tunai berjumlah RM500.00

~ Tempat pertama : RM200 x 1
~ Tempat kedua : RM 100 x 1
~ Tempat ketiga : RM 80 x 1
~ Saguhati : RM 20 x 6

Pemenang akan ditentukan melalui blog yang berada di kedudukan muka surat pertama carian Google bagi keyword “Contest SEO Eridy” . Carian dibuat di Google.com menggunakan private browsing.

Jom Sama2 Join Contest Ni...

~ Lya ♥

Artikel Menarik yang Lain

0 sang pencerita

Assalamualaikum ...Salam Ukhuwah Fillah ..
Terima Kasih Sudi Singgah ..Ada Masa Jangan Lupa Tinggalkan Komen ..